Вече сме в разгара на лятото и това кара комарите

...
Вече сме в разгара на лятото и това кара комарите
Коментари Харесай

Отглеждайте тези растения у дома си и нито един КОМАР няма да ви доближи

Вече сме в разгара на лятото и това кара комарите да се засилват. Време е да предприемем ограничения и да създадем нещо по въпроса, в случай че не желаеме да се срещнем от близко с жилещите инсекти, които са безпределно досадни.

В днешни дни на пазара се оферират в действителност всевъзможни репеленти, които имат друг резултат и състав. Не всеки обаче е последовател на този тип химически артикули и избира националната опция.

Именно това ни подтикна да ви издадем кои са растенията, които сполучливо съумяват да прогонят кръвожадните комари.
 Ако желаете да прогоните КОМАРИТЕ, не хвърляйте утайката от КАФЕТО си Ако желаете да прогоните КОМАРИТЕ, не хвърляйте утайката от КАФЕТО си
Сутрешното кафе е истински балсам. Благодарение на кофеиновата напитка съумяваме да се пробудим и да се подготвим уместно за новия д...

Ето кои са те:

Лавандула

Безспорен факт е, че лавандулата има собствен характерен мирис. Има хора, на които мощно им се нрави и такива, на които не им понася въобще. Среден вид не съществува. Комарите също не обичат аромата на лавандула и той сполучливо съумява да ги прогони.

За предпочитане е да засадите няколко растения в градината или в саксии на верандата или терасата. Можете да употребявате цветовете им и да ги държите наоколо до вас в спалнята, с цел да избегнете неприятното жужене, до момента в който спите.

Босилек
 Подправката, от която КОМАРИТЕ бягат далеко Подправката, от която КОМАРИТЕ бягат далеко
Не е загадка, че комарите са едни от най-досадните инсекти, преносители на голям брой болести. Хората бягат от тях, само че не и кръвопийците о...

Една от най-ценените в кулинарията билки, които съумяват да овкусят ястието съвършено и да го трансфорат в кулинарен шедьовър. Ако засадите подправката в няколко саксии, ще извлечете двойна изгода – освен ще имате прясна билка за овкусяване на ястието, само че и ще се отървете от наличието на комарите.

Лимонена трева

Ароматът на лимонената трева също гони комарите, само че пък освен това растение характерното е, че ароматите се задействат след потъркване на листата му. То не е толкоз дейно, само че няма да си навредите, в случай че го прибавите към останалите саксийни любимци.

Мента

Още един характерен мирис, който мнозина харесват. Добре е обаче да засадите растението в най-малко няколко дребни саксийки, в случай че желаете резултатът да е осезателен. Ако ли обаче не ви се занимава, бихте могли да втриете няколко листа в кожата си и това да ви избави от ужилване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР