Вече сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрацияСлед толкова

...
Вече сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрацияСлед толкова
Коментари Харесай

Ученици от ПГИУ „Елиас Канети: Посещението ни в НАП бе полезно и мотивиращо

Вече сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрация

След толкоз доста теоретични уроци за Националната организация за приходите в образователните ни часове, ние - учениците от 11 б клас, компетентност „ Оперативно счетоводство” в ПГИУ „ Елиас Канети”, най-сетне видяхме какво в действителност съставлява Национална агенция за приходите.

При визитата ни там на 28 юни 2022 година чиновниците ни срещнаха с някои съществени действия и ни беше доста забавно представянето на цялостната им работна система по изобретателен метод. Ако до през вчерашния ден си мислехме, че налозите и осигуровките са належащо зло, то към този момент сме наясно, че без тях няма по какъв начин да има мощна страна. Убедихме се защо… „ Данъците са цената, която плащаме за едно цивилизовано общество “, както ни разясни в презентацията си госпожа Стоянка Върбанова, шеф на отдел „ Услуги за клиенти “.

Научихме и доста потребни неща за нас самите. Служителите на Национална агенция за приходите ни обясниха детайлите за здравното ни обезпечаване като бъдещи студенти, в това число в случай че учим в България или чужбина. Няколко от нас си извадихме ПИК номера за електронен достъп, с които можем да вършим информации в системата на Национална агенция за приходите, да употребяваме голям брой електронни услуги, да подаваме електронно нашите заявления, да ревизираме размера на нашите налози, осигуровки и отговорности, както и да ги плащаме, несъмнено. След проявен интерес от някои съученици, по какъв начин можем да станем чиновници на Национална агенция за приходите, разбрахме, че, с цел да сме в час с налозите, би трябвало да следим непрекъснато изменящото се законодателство и да продължаваме да четем и да се учим.

След това посещаване в Национална агенция за приходите към този момент сме по-наясно с данъчната система и данъчната администрация. Благодарим от сърце на управлението на офиса на Национална агенция за приходите в Русе за отделеното време. Наистина ни беше доста потребно и мотивиращо.

От възпитаниците на ПГИУ „ Елиас Канети “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР