Вече сме научени да сменяме маслото навреме и да не

...
Вече сме научени да сменяме маслото навреме и да не
Коментари Харесай

Какво може да се случи ако рядко сменяте спирачната течност

Вече сме научени да сменяме маслото в точния момент и да не пестим от филтри, да правим поддръжка и не се колебаем от време на време да се вървим до сервиза за диагностика. Проактивно постоянно е по-евтино, в сравнение с постфактум. Всяка течност в колата обаче има собствен личен експлоатационен живот, където и да се налива. Но за какво водачите постоянно не помнят за спирачната течност и по какъв начин приключва подобен инфантилизъм, ви описваме в този момент.

Ключът към дългия живот на всеки механизъм е неговата постоянна и цялостна поддръжка. Една и съща кола може да издържи години, а може и месеци, разликата е единствено в притежателя и неговия метод към употреба и обслужване. Осъзнавайки, че средностатистическият българин няма да види нови коли в близко обозримо бъдеще, всички притежатели на коли са загрижени за „ довеждането “ на колите си в обичайно положение.

Добър образец е спирачната течност. Изглежда, че в управлението, което никой не чете до повредата, написа, че се изисква промяна на всеки 30 000 км или две години. Но това не се прави от болшинството водачи у нас, а в действителност е доста значимо.
`Какво

Междувременно си коства да напомним, че спирачната течност е хигроскопична, т.е. всмуква вода. С течение на времето в нея се събира толкоз доста H2O, че в системата се появява най-обикновена пара, а заради прегряването, този „ коктейл “ кипва. На първо място, такива процеси засягат спирачния педал: той става тежък, не е допустимо да се натисне.

Изглежда това е задоволителна причина за незабавна промяна на спирачната течност. Достатъчно, само че не последно. Влагата в системата предизвиква разяждане. И къде мислите са появява тя първо? Точно по този начин, в буталата на спирачния уред. Един ден те просто се задръстват, трансформирайки целия механизъм в " неподвижен парцел ".

В този миг притежателят на колата схваща, че има проблем със спирачките, ругае реагентите, по табиет купува спирачни апарати и отива в сервиза. Вече там, на подемника, се оказва, че всичко е наред с водачите на спирачките. Но буталото и цилиндърът са покрити с наслойка и се нуждаят от ремонтен комплект.
`Какво

Всичко това можеше елементарно да бъде избегнато, в случай че притежателят на колата беше сменил спирачната течност в точния момент или по-добре по-рано. Превантивно, по този начин да се каже. В края на краищата така наречен превантивни поправки постоянно костват няколко пъти по-евтино, в сравнение с при настъпване на събитие - цялостна щета на една или друга единица.

Но такава финансова и автомобилна просветеност все не е присъща на родния автомобилист, само че и това не е най-важното. Основното е, че спирачката може да откаже в най-наподходящия миг, който да приключи с случай с съдбовен край. И това единствено тъй като не сте сменили спирачната течност в точния момент - съгласно рекомендациите на производителя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР