Вече сме на прага на лятото, а това означава, че

...
Вече сме на прага на лятото, а това означава, че
Коментари Харесай

Как да влезем във форма за лятото - промяната, от която се нуждаем

Вече сме на прага на лятото, а това значи, че най-вероятно и сме се амбицирали да се отървем от някой различен непотребен кг в точния момент за почивката на морето. За благополучие, не е нужно да се подлагаме на дълги и изтощителни диети, с цел да свалим тегло. Оказва се, че една-единствена смяна в метода ни на хранене може да ни помогне да влезем във форма.

Най-здравословният метод, по който можем да понижим тегло, е като създадем дребна смяна в диетата си - да понижим калориите, които одобряваме и да ядем повече засищащи храни.

За да отслабнем в точния момент за лятото, и то трайно, съгласно диетолозите би трябвало да ядем повече плодове и зеленчуци. Препоръчително е те да съставляват 50% от порцията ни за всяко хранене. Причината да акцентираме повече на тях е, че са с високо наличие на фибри и вода и ниско наличие на мазнини и калории.

За да бъде храненето ни уравновесено, е добре да съчетаваме плодовете и зеленчуците с пълнозърнести храни, леко месо, ядки и фасул. Да не забравяме, че плодовете и зеленчуците освен ни оказват помощ да горим мазнини, само че и ни обезпечават съществени витамини, минерали и фибри, които са значими за цялостното ни здраве.

" Плодовете и зеленчуците са богати на фибри, вода и хранителни субстанции, които оказват помощ да се почувстваме сити след хранене ", изясняват диетолозите.

Разбира се, най-добре е здравословният метод на хранене да комбинираме със спорт - по този метод ще се отървем от непотребните килограми още по-бързо, а и ще оформим тялото си, написа She Finds.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР