„Вече сме изпратили писмо до ВиК Холдинга. Очакваме техния отговор,

...
„Вече сме изпратили писмо до ВиК Холдинга. Очакваме техния отговор,
Коментари Харесай

Ангел Стоев подхваща РЗИ заради водата с манган в Брестовица

„ Вече сме изпратили писмо до ВиК Холдинга. Очакваме техния отговор, за който ще ви осведомяваме навреме. Ще работим за усилване на темпото за пускане на подмяната на водопроводната мрежа на равнище министерства. Ще задължа РЗИ Пловдив да разгласява в уеб страницата си настоящите данни за индикаторите на питейната вода в Брестовица “ – безапелационен бе регионалният шеф Ангел Стоев на среща с представители на Инициативния комитет на Гражданско съдружие „ Живот за Брестовица “. Те сложиха пред него казуса с водата в Брестовица.

Любомир Томов, Емануела Караманова и кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов срещнаха управлението на Областната администрация с бедственото състояние, в което се намират 5 200 души. „ Обречени сме на постепенно отравяне. Това е геноцид! Въпреки срещите с институциите и многочислените обещания, нямаме решение на казуса. От чешмите ни продължава да тече нечиста с манган вода, хиляди пъти над нормата “, разясниха от Сдружението. Те демонстрираха и поразителен снимков материал, на който се вижда мръсната вода и следите от манган, останали по марля, сложена под течащата вода от чешмата. „ От РЗИ ни отхвърлят информация за действителните стойности на манган във водата, тъй като засягала трета страна “ – допълниха те.

Проблемът със нечистата вода в Брестовица е от години и все още се е задълбочил дотолкоз, че може да бъде решен единствено с цялостна замяна на водопроводната мрежа, защото към този момент манганът е полепнал по тръбите, настояват от „ Живот за Брестовица “. По предварителни планове за подмяната на цялата ВиК система в селото са нужни 25 милиона лв., а даденият период за това е 36 месеца. Въпреки уверенията, досега средства от ВиК холдинга не са обезпечени.

„ Да има проблем с питейната вода е неприемливо за 21 век! Затова доколкото зависи от мен, като регионален шеф, в границите на моя мандат, ще направя всичко допустимо въпросът да стартира да се взема решение. Гледаме в една посока “ – увери Ангел Стоев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР