Вече сме имали повод да кажем, че Сарафов е неподходяща

...
Вече сме имали повод да кажем, че Сарафов е неподходяща
Коментари Харесай

Борислав Сарафов - единствен кандидат за главен прокурор: Има ли нужните морални качества?

„ Вече сме имали мотив да кажем, че Сарафов е несъответствуваща кандидатура, тъй като от напълно скорошни събития неговото име и личност изплуват в кавги. Визирам абсурда с „ Осемте джуджета “, има негови фотоси по целия Facebook с Пепи Еврото, има голям брой свидетелски показания, които го демонстрират в доста стеснен контакт с Пепи Еврото. Абсолютно неприемливо е лице, въпреки и на доста висока позиция в прокуратурата, да бъде определен за основен прокурор, който е един от най-решаващите постове в правосъдната власт “.

Това съобщи в „ Тази събота “ по БТВ Емил Георгиев, член на управителния съвет на „ Правосъдие за всеки “.

Според него сега имаме цялост от един претендент за основен прокурор с проблематични качества и това е неприятно.

„ По отношение на връзките на Сарафов с Еврото информацията не е единствено в медиите, тя е в най-малко две прокурорски следствия – едното на Софийска районна прокуратура и едно от Софийска градска прокуратура. Те са смущаващи. Дали комисията за професионална нравственос към Висшия правосъден съвет (ВСС) ще подходи при преценката за моралните качества на господин Сарафов тъкмо толкоз официално и просташко, колкото при господин Гешев, следва да забележим “, добави той.

По думите му, в случай че Висшият правосъден съвет не осветли моралните качества на Борислав Сарафов, това би било извънредно неприятен белег и сигнал за правосъдната власт.

Според някогашния правосъден министър Антон Станков е имало и други претенденти за основен прокурор, само че те не са бли позволени, за да е ясно кой е спечелилият. 

„ Това не е казус, не е за първи път и съм сигурен, че няма да е за финален. Не имам вяра в теорията, че светци би трябвало да ръководят. Всеки човек със сериозна професионална биография върви със своите неточности и врагове. Всяка политическа мощ търси комфортния за нея претендент, мисля, че това ракурсът на подобаващия претендент “, сподели той.

Повече от пазговора гледайте във видеото:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР