Вече сме февруари и нямаме още бюджет. Това не е

...
Вече сме февруари и нямаме още бюджет. Това не е
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Кирил Петков изглеждаше безпомощен по време на брифинга, въпросите му звучаха нелепо

Вече сме февруари и нямаме още бюджет. Това не е необичайно, защото няма и управническа стратегия. Все още няма законодателни промени за сферите на въздействие в министерствата. Това съобщи ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Г-н Георги Свиленски ще има време в пленарна зала да пази бюджета, само че за нас е изрично ясно, че това е бюджет на тримесечния бюджет на инфлацията и към този момент се приказва за актуализация през юни на този бюджет с някакъв изрично нов, добави тя.

В бюджета не е регистрирана инфлацията, която сега минава 10%. В магазините всекидневно се покачват цените на всички артикули от първа нужда. Бюджетът не е обществен. Ако попитате пенсионерите - те ще ви кажат, че са излъгани. Със сигурност би трябвало да има преизчисляване на пенсиите, само че това не го виждаме в Бюджет 2022, разяснява Десислава Атанасова.

Управляващите няма да дадат работещо решение на нито един от проблемите в страната, по този начин както няма работещо решение за компенсирането на битовите и небитовите клиенти, означи Десислава Атанасова.

" Имаше единствено един мораториум, който първоначално беше препоръчан от ГЕРБ. После, откакто претърпя някаква трансформация, го гласоподаваха ръководещите, без ние да участваме в това гласоподаване. И до този миг няма друго решение. Само че мораториумът скоро изтича и считам, че и срокът на валидност на ръководещите изтича ", добави Атанасова.

По думите ѝ, в случай че новото управление на КЕВР взима решения със същата експедитивност, може би би трябвало да се молим времето да бъде топло. Десислава Атанасова е безапелационна, че министър председателят Кирил Петков " сполучливо показва, че му липсват базисни знания за държавното устройство ". Прокуратурата рапортува всяка година в Народно събрание за своята активност.

" Г-н Кирил Петков доста от дълго време показва, че му липсват базисни познания за управляващите в страната. Той направи къса ретроспекция на медийно забавни случаи, само че да му кажа, че Прокуратурата всяка година показва отчет за своята активност. Когато имаш данни за обещано закононарушение, си задължен да споделиш това с органите на държавното обвиняване. Звучи неуместно, откакто разполагаш с данни от службите, да изпращаш доказателства от медийни изявления. Това звучи още веднъж като раздут и спукан балон. Категорично не са отклонявани средства към ГЕРБ, без значение от кои публични поръчки ", акцентира Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР