Вече сигурно можем да кажем, че ще има референдум за

...
Вече сигурно можем да кажем, че ще има референдум за
Коментари Харесай

Възраждане: Със сигурност ще има референдум за запазване на българския лев

Вече несъмнено можем да кажем, че ще има референдум за запазването на българския лев. Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание депутатът от Деян Николаев, съобщи кореспондент на.

Той заяви, че от партията са внесли в ГРАО малко над 603 000 подписа за инспекция на данните. Имаме информация, че инспекцията е завършила и годните подписи са над 470 000, съобщи Николаев.

Това е желанието на голямата част от българския народ. Въпреки цялата настройка на така наречен ни политически хайлайф, че ще се опитат да пренебрегват и да заметат под килима тази самодейност, в последна сметка референдум ще има, уточни депутатът от " ".

Оттук нататък не можем да приказваме за подобен приоритет, какъвто непрекъснато ни се постанова – че България трябвало да влезе в еврозоната. Приоритетите на България се дефинират от българския народ. Българският народ ясно съобщи, че желае по тематиката да се организира референдум и на референдума всеки ще има опция да каже. Това е най-демократичният инструмент, добави Деян Николаев.

Изчакваме формалния протокол от ГРАО. Очакваме да бъде качен на уеб страницата на Народното събрание. След това подписката се връща в Народното събрание, би трябвало да мине за разглеждане през съответните комисии и да бъде импортирана в пленарна зала за гласоподаване. Според закона, има времева рамка, която споделя, че в границите на три месеца Народното събрание би трябвало да се произнесе. Като създадем сметка, до 7 юли Народното събрание е задължено да излезе с решение за референдум. Отиваме на референдум за опазване на българския лев дружно с локалните избори наесен. Влизаме в изключителната фаза на борбата за българския лев, която е извънредно значима, сподели още Николаев.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР