Вече седмица пътните полицаи в страната извършват проверки в хода

...
Вече седмица пътните полицаи в страната извършват проверки в хода
Коментари Харесай

КАТ пази живота на децата с акция „Ваканция“

Вече седмица пътните служители на реда в страната правят инспекции в хода на обичайна акция „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “.

Тя започва на 15 юни и ще продължи до 31 август, а задачата й е да се опазят живота и здравето на децата през лятната почивка.

По този мотив са планувани както превантивни действия, по този начин и усилване на полицейския надзор най-много в летните курорти и дребните обитаеми места, където нормално децата прекарват летните месеци.

Освен провеждането на срещи, беседи и работа с деца в разнообразни формати, целящи да покачат тяхната осведоменост за безвредното им държание на пътя, са планувани и голям брой профилирани полицейски интервенции с акцент транспорт на деца с моторни транспортни средства и вярно държание на пътя с велосипед.

Статистиките на Министерството на вътрешните работи демонстрират, че през 2020 година жертви на пътя са станали общо 22 деца, а ранените са 883, като спрямо 2019 година починалите са по-малко с 11, а ранените – с 253.

Общо тежките произшествия, регистрирани единствено по време на летните месеци предходната година (от 1 юни до 31 август 2020 г.) са 1889, при които са починали 133 души.

От тях деца са 7 или 32% от всички 22 починали през годината деца и са ранени 381 деца или 43% от всички 883 ранени през годината деца. За съпоставяне, през същия интервал на 2019 година починалите при тежки ПТП деца са 13, а ранените – 407, напомня struma.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР