Вече седми ден продължава издирването на изчезналото 11-годишно дете край

...
Вече седми ден продължава издирването на изчезналото 11-годишно дете край
Коментари Харесай

7 дни търсят 11-годишно дете от Вършец, в акцията участват и водолази



Вече седми ден продължава издирването на изчезналото 11-годишно дете край монтанското село Сумер. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Любка Серафимова живее във Вършец. На 21 януари в петък тя отишла с майка си на посетители на вуйчо си в село Сумер, което е на 20 км от Вършец и на 15 км от Монтана.

В събота Любка излязла от къщата на своя родственик и повече не се прибрала. Още същия ден околните подали сигнал в полицията и по здрач почнало търсене.

В издирването на детето вземат участие служители на реда от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Монтана, жандармеристи, пожарникари, спасители водолази, екип със следови кучета, както и към 40 души доброволци от село Сумер.

Според данните водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край селото, само че до момента няма и диря от Любка. Освен това експерти са източили със герани в региона – момиченцето не е намерено и там.

От полицията прецизират, че в деня на изгубването детето е било облечено с жълто яке и пъстър чеп. Любка е висока към 120 см, страда от детска церебрална парализа, придвижванията и говорът ѝ са затруднени.

От дирекцията в Монтана молят жителите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността е обезпечена.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР