Вече се знае, че конзолите от следващо поколение на Microsoft

...
Вече се знае, че конзолите от следващо поколение на Microsoft
Коментари Харесай

Неофициално: хибридният AMD Gonzalo с Navi графика ще се използва в next-gen конзолата

Вече се знае, че конзолите от последващо потомство на Microsoft и Sony ще се базират на хибридните процесори на AMD. „Червеният“ производител на чипове от дълго време се потвърди като благонадежден и умел сътрудник, а неговите нови разработки в региона на CPU и GPU значително ще покачат бързодействието на конзолите.

Популярният тайвански блогър Tum Apisak, сподели инженерен образец на хибридния чип AMD Gonzalo. Очаква се, че финалната версия на този APU ще бъде в основата на новите конзоли.



Показаният от блогъра чип е маркиран като 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9 . Като се огледа номенклатурата на инженерните мостри на AMD може да се види, че този чип има осем процесорни ядра с архитектура Zen+ или Zen 2. Тактовата периодичност на хибридния процесор е 1,6 GHz и се покачва до 3,2 GHz в boost режим. Графичният модул носи името 13E9, което е идентификатор на графичните процесори Navi и съгласно експерта, това е графичното ядро Navi 10 Lite.



Според излязлата в уеб пространството неофициална информация, Microsoft има намерение да изпревари Sony и първи да показа на пазара подпора от последващо потомство. Софтуерният колос доста добре работи с AMD, което за следващ път бе повторено от ръководителя на Xbox отдела Фил Спенсър (Phil Spencer). Предполага се, че хибридният чип AMD Gonzalo ще бъде в основата на конзолата от ново потомство на Microsoft, която би трябвало да излезе ба пазара през 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР