Вече се ясни гражданските инициативи, предложени за финансиране по Програмата

...
Вече се ясни гражданските инициативи, предложени за финансиране по Програмата
Коментари Харесай

Жителите на 3 хасковски села гласуват кои проекти да получат...

Вече се ясни гражданските начинания, препоръчани за финансиране по Програмата за цивилен бюджети, оповестиха от Общината. След срещи и съвещания с екипа на плана жителите на Войводово, Малево и Стамболийски избраха да аплайват с 20 оферти за облагородяване на трите села. Идеите се разнородни, а по предварителна оценка сумите за реализирането им варират от 120 до 1000 лева Общата сума за реализране на препоръчаните цивилен начинания в трите села възлиза на 8430 лева при плануван бюджет от 3000 лева

За всяко от трите села е очакван бюджет в размер на 1000 лева А изборът за кои оферти да бъдат изразходвани тези средства ще бъде изработен от жителите на трите села. Право на глас имат жителите с непрекъснат адрес, тези с сегашен адрес и непрекъснато пребиваващите (за интервал по-голям от 2 години) в съответното село. Всеки гражданин може да гласоподава единствено за едно предложение от неговото село.

Гласуването ще се организира в интервала от 10 до 20 август 2021 година.

За повече информация следете уеб страниците на и

Проект „ Инициатива за цивилен бюджети “ се извършва с финансова поддръжка в размер на 7000 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП посредством Фонд Активни жители - www.activecitizensfund.bg. Основната цел на план „ Инициатива за цивилен бюджети “ е присъединяване на жителите при взимане на решения по публични политики. Проектът се извършва от Фондация ХАЛО 2019 в партньорство с Община Хасково.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР