Вече се превърна в традиция след „туитове“ на Илън Мъск

...
Вече се превърна в традиция след „туитове“ на Илън Мъск
Коментари Харесай

Пак „туит“ на Мъск и пак промяна в цената на биткойна

Вече се трансформира в традиция след „ туитове “ на Илън Мъск за криптовалути цената им да се качват или падат – според от посланието на милиардера. Въпреки че доста анализатори са безапелационни, че мнението му по тематиката не може да оказва изключително въздействие върху пазарите, през днешния ден още веднъж станахме очевидци на сходен казус.

Собственикът на „ Тесла “ разгласи в обществената мрежа, че компанията му за електрически коли още веднъж ще стартира да приема биткойни като разплащателно средство, когато бъде доказано, че почти половината нужната електрическа енергия за тяхното извличане – идва от чисти източници, с наклонност този дял да се увеличи.

This is inaccurate. Tesla only sold ~10% of holdings to confirm BTC could be liquidated easily without moving market.

When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing Bitcoin transactions.
— Elon Musk (@elonmusk)
Съобщението незабавно провокира скок в цената на криптовалутата. За часове биткойнът се усили с над 12% и доближи 39,1 хиляди $.

Стойността на електронната валута стартира сензитивно да се покачва през февруари тази година, когато Муск разгласи, че „ Тесла “ ще стартира да приема биткойни. А когато разплащателното средство публично беше признато от компанията в края на март, цената на биткойна доближи рекордните 56 хиляди $.

Само няколко седмици по-късно обаче Илон Мъск направи завой на 180 градуса, като се аргументира с нуждата от запазване на околната среда и спря разплащането с криптовалутата, чиято цена стартира да пада. Отново след негов „ туит “ през май - цената му се срина до 35 хиляди $.

По същото време милиардерът „ направи реклама “ на доджкойнът, като разгласи, че идната задача на „ СпейскЕкс “ ще бъде финансирана от въпросната криптовалута, изстрелвайки безусловно цената ѝ в Космоса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР