Вече се превърна в традиция Новак Джокович да стартира трудно

...
Вече се превърна в традиция Новак Джокович да стартира трудно
Коментари Харесай

Джокович след загубата: Не се чувствах добре на корта, няма как да побеждавам с тази игра

Вече се трансформира в традиция Новак Джокович да започва мъчно сезона си на клей, като тази година също не прави изключение. Сърбинът отпадна още във втория си дуел на Мастърса в Монте Карло, а през вчерашния ден позволи ново ранно проваляне против Душан Лайович на шампионата в Баня Лука, освен това в поредни сетове. На последвалата си конференция международният №1 не скри разочарованието си от своето показване и проучва аргументите, довели до този отрицателен процес на събитията за него.

" Имах своите шансове в мача, само че не се възползвах от тях ", стартира белградчанинът, който материализира едвам едно от общо 16 точки за пробив. " Играх много пасивно, позволих доста неточности и това оказа въздействие върху резултата. Същевременно Душан се показа на доста високо ниво, до момента в който аз бях няколко равнища под това, към което се стремя.

Не мога да надвивам мощни тенисисти с сходна игра. Не се усещах добре на корта. Бях муден, краката ми като че ли не се движеха, пропусках доста удари и въобще не можех да намеря ритъма си. В някои интервали играех добре, само че като цяло бях доста под равнището, на което желая да бъда. "

В същото време обаче Джокович още веднъж не сподели терзание от провалянето и резервира позитивната си конфигурация за оставащата част от сезона на алено: " Вече загатнах, че главната ми цел е Ролан Гарос. Искам да играя най-хубавия си тенис там. Условията там са радикално разнообразни спрямо тези в Монте Карло и Баня Лука. Остават ми още няколко седмици за подготовка. В предходни години също съм имал неприятен старт, само че след това успявах да подобря представянето си и се надявам това да се повтори и през тази година ", разяснява още първата ракета на света.

“I hope to get into tip-top shape for Roland-Garros. There are still several weeks to practice and play. In the previous seasons, I’ve always had an unsatisfying start on clay, and then played better tennis in the final stages. I hope to repeat the same pattern. "

Novak Djokovic
— We Are Tennis (@WeAreTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР