Вече се превърна в традиция да гледаме филма Сам вкъщи“

...
Вече се превърна в традиция да гледаме филма Сам вкъщи“
Коментари Харесай

Любопитни факти за филма Сам вкъщи

Вече се трансформира в традиция да гледаме кино лентата " Сам у дома “ на дребните екрани по време на празниците и всеки си спомня къщата, в която Кевин устройва засади на " мокрите бандити “. Домът в квартал " Уилмет “, Илинойс, е частна благосъстоятелност, само че почитателите към момента могат да минат около него за едно селфи.

Ново проучване на New York Times преглежда действителната цена на известната къща от комедията и финансите на фиктивните жители. Експерти изследват цената на постройката и какъв брой пари би трябвало да има известното семейство Макалистър от кино лентата, с цел да може да си я разреши, както и цялата коледна почивка.

Според икономисти от Банката на Федералния запас на Чикаго, през 1990 година (когато е пуснат филмът), домът на семейство Макалистър може да си разрешат единствено 1% от най-богатите семейства там, с месечен приход от към 305 000$ (или 665 000$ през 2023 г.).

Къщата се намира в чикагското предградие " Уилмет ", Линкълн Авеню 671, покрай брега на езерото Мичиган. Кварталът е един от най-богатите освен в Чикаго, само че и в Щатите. Тук са снимани доста филми, станали класика за американското кино от 80-те и 90-те години на предишния век.

Сградата е издигната с червени тухли преди тъкмо 100 години в така наречен григориански жанр. Собствениците я продават през 2012 година за 1,5 милиона $. Любопитно е да се спомене, че по данни на вестник Inside Edition и компанията за недвижими парцели Zillow, Синтия и брачният партньор ѝ Джон купуват архитектурния шедьовър, ширещ се върху повърхност от половин акър и разполагащ с шест спални и шест бани, през 1988-а за 800 хиляди $.

Zillow прави оценка настоящата извънпазарна стойност на дома на към 2,34 милиона $. Икономистите обаче споделят, че въз основа на тази допустима търсена цена, единствено тези с приход на домакинство от 730 000 $ биха могли да си я разрешат.

От " Таймс " също по този начин изследват по какъв начин семейство Макалистър съумяват да си разрешат впечатляващия дом, в това число спекулациите за неразкритите работни места на родителите. Някои считат, че Кейт Макалистър, изиграна от актрисата Катрин О`Хара, е фешън дизайнер поради наличието на манекени в къщата. А Питър Макалистър, изигран от Джон Хърд, е предприемач.

Но семейство на Кевин не са най-богатите герои във кино лентата. Тази купа по-скоро принадлежи на чичо Роб. Все отново братът на Питър е този, който заплаща сметката за превоза на цялата група до Париж, а всички възрастни летят в първа класа. Също по този начин се загатва, че той има " pied a-terre " в града с аспект към Айфеловата кула, който евентуално ще бъде задоволително огромен, с цел да приюти всички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР