Вече се полага асфалт на уширението на пътя през село

...
Вече се полага асфалт на уширението на пътя през село
Коментари Харесай

Вече полагат асфалта по обходния път до Смолян

Вече се поставя асфалт на уширението на пътя през село Влахово, който ще се употребява като част от обходния път на затворения поради сриване на скална маса сектор от пътя Смолян - Мадан, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".
 обходен път през село Влахово
Преди да стартира полагането на асфалтовата настилка беше уширен габаритът на общинския път през селото, с цел да се обезпечи нужната ширина на платното.
 обходен път през село Влахово
Екипите работят оптимално мобилизирано, с цел да може трасето да бъде приключено колкото се може по-бързо.

Междувременно да се свика нова изключителна сесия на Общински съвет Смолян, за бързото решение на всички административни въпроси, свързани с построяването на обходния път, изиска групата на Коалиция за развиване на община Смолян (КРОС). Те предлагат  незабавни ограничения, с цел да се облекчи ситуацията на изолираните селища и нормализиране на обществения живот на техните поданици.

Първата от тях е регионалният шеф да се ангажира със незабавна замяна и изкърпване на асфалтовата настилка по пътя  Смолян -с. Фатово - Рудозем, който се явява различен маршрут. Да  се извърши незабавен ремонт - чакалиране и отводняване на общински път с. Тикале - с. Градът поради идния туристически сезон. Те желаят още регионалният шеф да упорства пред Агенция " Пътна инфраструктура " за възлагане на втори експертен отчет по отношение на почистване и подсилване на срутището.

Това е второто сходно искане от съветниците на КРОС, като първото бе отхвърлено. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР