Вече съвсем официално директорът на Народния театър е този, който

...
Вече съвсем официално директорът на Народния театър е този, който
Коментари Харесай

Официално: Васил Василев е новият директор на Народния театър

Вече напълно публично шефът на Народния спектакъл е този, който се предполагаше, че е определен, до момента в който министърът на културата Атанас Атанасов не внесе преди седмица някои подозрения. Т. е. Васил Василев.

Резултатите от извършените състезания в осем театъра в страната са към този момент на интернет страницата на Министерството на културата.

Преди това Атанасов разгласи, че има някои терзания към метода на провеждането на избора на шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов ", тъй като един от претендентите не бил в напълно трезво положение. И до момента в който Василев към този момент приемаше поздравления, министърът разгласи, че би трябвало да се съветва с юристите на ведомството си. По-късно самият Атанасов притегли внимание с повече от нетрадиционен клип вид селфи, който пусна в обществените медии.

Според оповестените резултати:

Васил Василев е класиран преди всичко в конкурс за Народния спектакъл. На второ място е Бойко Богданов. Некласираните претенденти са Мариус Донкин и Сава Драгунчев.

Михаил Байков е новият шеф на Младежкия спектакъл " Николай Бинев ". На второ място е Димитър Митев. Некласираните претенденти са Борис Панкин и Илия Атанасов.

Мирослав Пашов е преди всичко в състезанието за шеф на спектакъл " Българска войска ", следван от Владлен Александров.

Ясни са и новите шефове на театрите в Пловдив - Кръстю Кръстев, Русе - Боян Иванов, Шумен - Илия Атанасов, и Стара Загора - Светла Тодорова.

Без класиран претендент е завършил състезанието за Драматично-куклeния спектакъл във Враца.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР