Вече съм подал искане до ДАНС да се установи дали

...
Вече съм подал искане до ДАНС да се установи дали
Коментари Харесай

Петков: Подал съм искане до ДАНС да се установи дали Ковачки е собственик на ТЕЦ „Брикел“

Вече съм подал искане до ДАНС да се откри дали Ковачки е притежател на Топлоелектрическа централа " Брикел ", заяви през днешния ден министър-председателят в оставка Кирил Петков на брифинг след съвещанието на Министерския съвет.

Вчера министър-председателят в оставка Кирил Петков отиде на изненадваща инспекция на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ в Гълъбово дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов и представители на редица институции. От държавната пресслужба през вчерашния ден оповестиха, че министър председателят в оставка е изискал подробни отчети и бърза реакция от всички институции и ще изиска " и отчет от Държавната организация „ Национална сигурност “, с цел да се откри кой е действителният притежател на „ Брикел “ и дали е налице връзка с господин Христо Ковачки, която не е заявена по надлежния ред ".

Нормите на серен диоксид са над 15 пъти, а на фини прахови частици - над 30 пъти над нормата, сподели през днешния ден Петков. " Не знам по какъв начин може да има хора, които работят там с часове. Това е нездравословно за човешкото здраве ", уточни той. Общо 51 наказателни постановления са подадени до съда в Гълъбово и са прекъснати, а по някаква причина институциите не са ги обжалвали, означи министър председателят в оставка.

Според него това е поредна причина за нуждата от промяна в правосъдната система.



Кирил Петков разяснява и вчерашното решение на Върховния административен съд (ВАС), в което се показва, че поради незаконосъобразни дейности на Българската организация по сигурност на храните, Върховен административен съд възвръща активността на " Евролаб 2011 " като оператор по товарене и разтоварване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". За мен това е един от най-хубавите образци за какво ние би трябвало да продължаваме да се борим да имаме правосъдна промяна, сподели министър председателят в оставка. По думите му до момента в който този вид решения съществуват, той се опасява, че смяната не е довършена. " За се случи тя би трябвало да имаме едно свободно болшинство за тази правосъдна промяна ", уточни Петков.

Според него това, че Върховен административен съд анулира решението на първоинстанционния съд, значи, че най-вероятно има огромен риск страната да се лиши от 50 млн. лева доход на година. Това значи шест детски лечебни заведения, 15 регионални лечебни заведения, закупуването на 52 нови ядреномагнитни скенери или шест хиляди бебешки кувьози, сподели Кирил Петков. Ако това решение на Върховен административен съд остане, тези пари ще отиват като облага в една частна компания на границата, сподели още министър председателят в оставка. Продължаваме обаче да се борим, съобщи той.

" Искам да поздравя и всички българи, че най-накрая ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ на българските граждани в така наречен златен час ", уточни Петков. 



По-рано денем стана ясно, че се   основава сдружението, което ще може да прави незабавна здравна помощ по въздуха, като ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ на българските граждани в 60-те минути след случая или така наречен златен час ", уточни Петков. .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР