Вече съм казвал, че есента на 2023 г. ще е

...
Вече съм казвал, че есента на 2023 г. ще е
Коментари Харесай

Георги Марков: На път е да падне соросоидния неолиберализъм, който владее Европа

Вече съм казвал, че есента на 2023 година ще е като 1989 година И в действителност 2023 е като 1989 година – огромна смяна става в света и в Европа. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България "   някогашният парламентарен арбитър Георги Марков. " Но смяната през есента на 1989 година обхвана единствено някогашния социалистически лагер – падна Берлинската стена, падна комунизмът. Сега обаче е на път да падне неолиберализмът, който владее цяла Западна Европа, Централна Европа, някогашните соцстрани и Съединени американски щати, и още надалеч други страни. Това, което особено можем да кажем, е, че преди няколко дни успеха на Вилдерс беше оценена от Виктор Орбан като " вятър на смяната “ и той си пусна пост в своята обществена мрежа с Клаус Майне, солиста на " Скорпиънс “. И в действителност пробивът на Вилдерс е неповторим в Холандия – люлката на неолиберализма. Победата му е съкрушителна по отношение на останалите – обединението на Тимерманс, социалисти, зелени, някогашната партия на Рюте. И в този момент, сега, можем да кажем, че това е страховит удар в сърцето на соросоидния западен неолиберализъм ", добави Марков.

Той изясни, че Герт Вилдерс е позната фигура в политическия пейзаж, той е дълготраен холандски политик, доста прям.

" И в този момент се пробват по всякакъв начин от Брюксел да му попречат да стане министър председател, само че аз мисля, че няма да могат. Холандия се е задъхала. Мои близки от Хага, от Амстердам споделят, че тя се е затлачила, задъхала от мигранти. 450 000 са мигрантите. Там няма доста жилища и хангари, има повече вода. Те са бездомни, тия 450 000 души. И по тази причина Вилдерс завоюва изборите и мисля, че този път няма да могат да му попречат да стане министър председател. Това го сподели и лидерката на партията на Рюте. Каза: " Ние няма да участваме в държавно управление, само че ние сме за дясноцентристко държавно управление, тъй като подобен е вотът на холандския народ “. Просто нямат избор ", сподели още Георги Марков.

Според него, тази победа, погледната в Холандия, незабавно пренасяйки се в Братислава и виждайки успеха на Фицо, който се върна на бял кон като министър председател на Словакия и е към този момент министър председател на Словакия, демонстрират съществени пробиви в неолиберализма в Европа и те ще продължат.

" Унгария през днешния ден приема тук, в Будапеща, Виктор Орбан Шарл Мишел да приказват за предстоящата Среща на върха на Европейския съвет на 15 декември. Пуснаха му 1 милиард евро на Орбан преди няколко дни, с цел да си оказва помощ за енергийната сигурност и така нататък – някакъв жест на пазаруване. Унгария не се продава. Унгария в никакъв случай няма да продаде суверенитета си и в никакъв случай не се продава. То стана ясно още 1989 година, когато на 11 септември те безусловно безплатно отвориха границата с Австрия, пуснаха хилядите туристи на Германска демократична република. Тогава бях в Будапеща да прибирам щерка си и когато министър председателят модернизатор на Унгария Миклош Немет получава телефонно позвъняване от Геншер и му споделя " Г-н Немер, вие направихте знамение! Вие съборихте първата тухла от Берлинската стена – какво изискуем, какъв брой марки напряко? “, той споделя: " Ние не търгуваме с човешки животи и Унгария няма да търгува със своя суверенитет “. Тук цяла Будапеща е разлепена с плакати – Урсула фон дер Лайен в цялостен растеж и зад нея с очилата – Сашко. Сашко е Александър Сорос, синът на Джордж Сорос. Плакатът звучи по този начин: " Няма да танцуваме по вашата музика. Унгария желае своя суверенитет. Счита, че Европейският съюз тотално се е провалил в политиката с мигранти “, а това Орбан го сподели още от 2015 година и тотално се провали в политиката си по отношение на руско-украинската война ", уточни още Марков.

По думите му България няма информация какво става по света. Тя няма информация какво става в Европа, тъй като да бъде заклано момиченце на 6 години и убито, да бъдат заклани още няколко малолетни, да бъдат заклани помагащите им възрастни, да излезе целият Дъблин на улицата и да подпали общежитията с мигранти, и да направи разгром на града, и това да не се отрази по националните малките екрани на България е тежко потъпкване на Българската конституция, от една страна.

" От друга, в събота в Дром – една област във Франция, мисля, че е към Марсилия някъде едно селце – нова жертва. Миграцията доминира в Западна Европа, заради което успехите вид " Вилдерс “, вид " Робърт Фицо “ ще продължат и идната ще е на Херберт Кикъл в Австрия. Цяла Австрия е настръхнала, и Бургенланд, и Тирол, и на всички места, че Виена може да остане втори Париж, където мароканци или сходни екземпляри горят националния байрак на Австрия, палят града. Австрийците не желаят това. Затова Кикъл ще завоюва изборите в Австрия и виж какво ще се получи – ще се получи една дребна политическа Австро-Унгария, Австрия, Унгария, Словакия, Сърбия с Войводина, към която ще се причисли и Словения, а след време и Бабиш в Чехия. Политиката на Меркел 2015 година унищожи Европа – " Елате, ще се оправим! “ беше крилата й фраза, прословутото й селфи с един афганистанец. Те пристигнаха, те не престават да идват и те не се оправиха. Нещо повече, унгарските служби за сигурност изпратиха публично писмо до Германия, до Германската работа за отбрана на Конституцията, до немските правозащитни органи, че към този момент унгарската полиция е заловила талибани от известния отряд " 313 “ – високообучени терористи, които са се шмугнали и оказват помощ на мигрантите против 3000 евро да вървят към Германия. Т.е. това е един доста сериозен сигнал. Част от тях посредством Таджикистан, мисля, взимат такива паспорти, без виза за Москва и оттова могат да отидат до Сърбия, а Балканският маршрут, който минава през България, е посипан с такива терористи ", уточни още някогашният парламентарен арбитър Георги Марков.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР