Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските

...
Вече съм го казвал, но ще го повторя: ако българските
Коментари Харесай

Мицкоски: Ако българските искания влязат в преговорната рамка, това ще бъде капитулация

" Вече съм го казвал, само че ще го повторя: в случай че българските претенции влязат в преговорната рамка, това ще значи капитулация за дипломацията на Македония. Това значи: или се асимилирате и българизирате и ставате член на Европейски Съюз, или в никакъв случай няма да станете част от Европейски Съюз. Ако има гласоподаване в Народното събрание, ние ще гласуваме срещу. "

Това споделя в изявление ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, оповестяват от пресцентъра на опозиционната партия в Република Северна Македония.

По думите на Мицкоски, с цел да бъде разисквано вписването на българите в конституцията на страната България би трябвало да даде гаранции, че това ще бъде последното ѝ искане, че тя освен няма да пречи на Северна Македония до влизането ѝ в Европейски Съюз и ще бъде и най-големият покровител за това, само че и би трябвало да бъде анулирана гласуваната през 2019 година в българския парламент резолюция.

Мицкоски е показал, че както при влизането на Република Северна Македония в НАТО България е декларирала, че няма отворени въпроси, по този начин би трябвало да го съобщи и в този момент, както и „ че няма да бъде тълкувана историята, нито какъв народ сме били, нито да бъде оспорван езикът”, написа в известието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР