Вече съм адекватен, искам всичко да приключи и да продължа

...
Вече съм адекватен, искам всичко да приключи и да продължа
Коментари Харесай

Прецедент! Прокуратурата иска домашен арест за хванатия с 2 кг трева надзирател Красимир

Вече съм съответен, желая всичко да завърши и да продължа да се развъртвам, сподели пред правосъдния състав 27-годишният чиновник на пандиза в Дебелт

Окръжната прокуратура в Бургас, в лицето на прокурор Росица Дапчева, изиска преди малко съдът да наложи мярка „ домакински арест “ по отношение на 27-годишния Красимир Петров, който преди два дни бе заловен с 2 кг трева на пътя Бургас-Варна край Слънчев бряг.

Според държавното обвиняване надзирателят от пандиза в Дебелт не заслужава най-тежката мярка задържане под стража, защото интензитетът на заплаха съответно в неговия случай бил по-нисък. Предложението на прокурор Дапчева целяло да се отнеме опцията на униформения да извърши ново закононарушение. Мотивите й били, че Красимир имал доста положителни характеристични данни – без никакви регистрации, без престъпни прояви и е високо просветен. Имал висше обучение със компетентност „ Икононика на туризма “ и спомагателна подготовка „ Мениджмънт “. Веднага след завършването си почнал работа в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ към затворническо общежитие в Дебелт. 

В правосъдната зала стана ясно още, че по време на акцията Красимир е опитал да избяга. Полицейските чиновници от РУ-Несебър са го спрели и при инспекцията на автомобила Нисан, в който е била и приятелката му, криминалистите намерили чантата с дрогата. Когато служителят на реда отворил сака, Красимир останал сюрпризиран от наличието му. Пред съдията той изясни, че за първи път видял марихуаната и няма визия от кое място се е появила, след което хукнал да бяга. 

„ Избягах, бях в миг на мощен стрес и афект от самата обстановка. Не знам за какво реагирах по този начин. Дръпнах чантата, страстите ми ескалираха и побягнах “, сподели 27-годишният бургазлия. 

Екшънът се разиграл 4 дни след рождения му ден. На 15 февруари той навършил 27 години. 

Адвокатът му Петър Димитров акцентира, че Красимир не е употребявал работното си състояние при инспекцията, а чак когато е бил арестуван, е споделил на служителите на реда, че е надзорник. 

Защитникът му изиска още по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция в неизяснен размер. 

Очаквайте детайлности! 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР