Вече са ясни победителите от третия ден на на най-престижния

...
Вече са ясни победителите от третия ден на на най-престижния
Коментари Харесай

Букети със секс играчка. Gen Z, които мразят рекламите, ги търсят: още победители от рекламния фестивал Cannes Lions

Вече са ясни спечелилите от третия ден на на най-престижния рекламен фестивал Cannes Lions. Рекламите са оценени по критериите творчество, успеваемост и иновация в световната рекламна, маркетингова и информационна промишленост.

Ето и тазгодишните спечелили в съответните категории:

ПР (PR Lions)

Категория, почитаща тактиката и творчеството в обществените връзки.

1436 претенденти, 111 в шортлистата, 26 акции, отличени с " Бронзов лъв ", 17 със " Сребърен лъв ", 8 със " Златен лъв " и огромната премия (Grand Prix).

Победителят тук е " Self love Bouquet " на платформата за доставки на храна Doordash. Агенцията е GUT.

Въпреки опитите за дестигматизиране на мастурбацията, изследвания в Съединени американски щати демонстрират, че тя към момента е тематика табу значително - 69% от дамите се усещат неловко да разискват,,любовта към себе си ". Въпреки това, както имат вяра DoorDash и GUT, оргазмите не би трябвало да принадлежат единствено на хората във връзки - изключително на Свети Валентин.

Като обръща внимание на обстоятелството, че 42% от потребителите на Doordash са необвързани, компанията за онлайн поръчка на храна основава " Букет - обич към себе си " - 11 рози, от която една е секс играчка. Резултатът? Букетът се разпродава в огромните градове на страната. Експлозивна акция до край.

Творческо боравене с данни (Creative Data Lions)

Взаимодействието на хрумвания и информация. Състезаващите се в тази категория би трябвало да показват по какъв начин връзка е задвижена или усъвършенствана от креативната приложимост, интерпретация, разбор или приложение на данни.

373 претенденти, 28 в шортлистата, 7 с бронз, 5 със сребро, 2 със злато и огромната премия.

Големият победител е " The Artois Probability " с рекламодател Anheuser-Busch Inbev за Stella Artois. Шедьовър на организацията GUT Буенос Айрес.

Бирата изненадващо е постоянно срещано събитие в доста картини. Замисляли ли сте се в миналото тъкмо каква бира пият изобразените хора? Почти никой не би. В ерата на изящното изкуство не е имало марки. Това обаче е въпросът, който въодушевява GUT Буенос Айрес и Stella Artois да " копаят " надълбоко.

Позовавайки се на изкуството, основано сред 1366 година (годината на учредяване на пивоварната) и през днешния ден, двете компании си сътрудничат с един от огромните музеи за изящните изкуства, с цел да проучват всичко - от маршрутите за разпространяване през типовете стъкло до точния цвят. С тези данни те дефинират до какъв брой изобразената напитка в съответна картина е Stella Arois.

Директен маркетинг (Direct)

Категория, оценяваща целенасочената връзка с висок отклик.

1742 претенденти, 132 в шортлистата, 30 с бронз, 19 със сребро, 10 със злато и огромната премия.

Голямата премия сграбчи " Runner 321 " на adidas и организацията FCB Торонто.

В историята на спорта е имало доста цифри, свързани с съответен състезател, които са ентусиазъм за почитатели по целия свят. Нито един от тези спортисти обаче не е имал синдром на Даун, което до момента означаваше, че не се реализира същинско разнообразие и показване.

FCB Торонто и adidas се сплотяват, с цел да основат нов емблематичен номер в най-достъпния спорт в света - бягането. 321 е хромозомата, която предизвиква синдрома на Даун. Спортният бранд освен изведе първия си спортист със синдром на Даун, само че работи с маратони по целия свят (включително спонсорирани от съперници), с цел да резервира номера 321 на всяко събитие за бегач със синдром на Даун. Така всички фенове по света получават шанса да видят себе си, показани свястно.

Влияние в обществените мрежи (Social and Influencer Lions)

1311 претенденти, 100 в шортлистата, 25 с бронз, 15 със сребро, 8 със злато и огромната премия.

Големият победител тук е " Flipvertising " на Samsung и Chep Network.

Как да накарате Gen Z - потомство, което исторически ненавижда рекламите - да се интересува от тях, че даже да ги търси обезверено? Раздаването на безвъзмездни награди сигурно е дейно решение.

Samsung осведоми хората по целия свят, че могат да завоюват безвъзмезден смарт телефон от, като гледат верните реклами. Глобална общественост от непознати се сплотява, с цел да си оказва помощ взаимно в определянето на верните основни думи, с цел да приспособят логаритмите на всеки към Samsung - всичко с вярата да видят печелившата реклама.

Чували ли сте, че, в случай че на някого не му харесва, когато го преследвате, просто би трябвало да го накарате да преследва вас?

Медия (Media Lions)

1664 претенденти, 125 в шортлистата, 32 с бронз, 17 със сребро, 10 със злато и огромната премия.

#TurnYourBack на Dove и организациите Ogilvy (Северна Америка и Великобритания) и DAVID Мадрид е огромният победител.

Нереалистичните стандарти за хубост са чума. „ Купете Х артикул, с цел да постигнете този външен тип “. „ Хубава си единствено в случай че отговаряш навръх това, това и това.. ". Когато TikTok реши да вкара филтър, който употребява AI, с цел да регенерира всяка лицева клетка за „ съвършена “ хубост, на интернет му преля чашата. Водени от Dove, Ogilvy и DAVID, работят дружно, с цел да стартират придвижване, приканващо хората да попречат на филтъра да употребява лицата им. Буквално - като извърнат тил.

,,#TurnYourBack “ е своевременен образец за това по какъв начин нашата промишленост може да употребява силата на медиите, с цел да отбрани младежите и да им даде опция да отхвърлят натиска, който изпитват, с цел да се придържат към изкуствените стандарти и да бъдат уверени в тяхната същинска, нефилтрирана същина. “, сподели президентът на журито в категорията, Кристиан Юл.

Бизнес към бизнес (Creative B2B Lions)

400 претенденти, 30 в шортлистата, 8 с бронз, 5 със сребро, 2 със злато и огромната премия.

Congratulations to | Grand Prix winners in the Creative B2B Lions for ‘EART4’.

Explore all winning and shortlisted work, exclusively on The Work here: |
— LIONS | The Home of Creativity (@Cannes_Lions)
" B3 Stock Exchange and United Nations Global Compact " взе огромната премия. Рекламодател е Бразилската фондова борса (Global Compact Brazil Network), организацията е AlmapBBDO.

Няма подозрение, че Земята е в заплаха. Независимо дали става дума за климатичната рецесия, икономическите проблеми, пренаселването, естествените произшествия, алармите на планетата звънят и прозорецътда се направи нещо по въпроса бързо се затваря.

Поради тази причина Бразилската фондова борса и AlmapBBDO осъзнават, че най-хубавият метод да привлекат вниманието към казуса е като трансфорат планетата в IPO (на обществено предлагане) и я пуснат на фондовата борса. Кампанията " Terr4 “ ( или " Eart4 “) трансформира общественото неравноправие в неравномерно систематизиране на дивиденти, а загубата на биоразнообразие в неприятно ръководство на активи. Ефектът е толкоз мощен, че Глобалния контракт на Организация на обединените нации поддържа акцията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР