Вече са ясни компаниите, в които инвеститорите на WIN ще

...
Вече са ясни компаниите, в които инвеститорите на WIN ще
Коментари Харесай

5 000 000 лв бяха инвестирани в бъдещето от сцената на WEBIT

Вече са ясни фирмите, в които вложителите на WIN ще придобият благосъстоятелност.

София, 5 юли 2022

Над 75`000 участници се включиха в лятното четиридневно хибридно издание на Webit Impact Forum () като в първия му ден беше и финалният 5-ти кръг на най-голямото съревнование за започващи компании в света Founders Games (). До него доближиха единствено 5 компании, които съумяха да победят в конкуренцията с над 3 000 други от 140 страни (0.15% от всички кандидати).

Победителите във финалния 5-ти рунд бяха определени от звездно жури с присъединяване на Тим Дрейпър (сред първите вложители в Spacex, Skype, Tesla, BTC, Twitter, Coinbase,…), Гилад Новик (сред първите вложители в Фейсбук, Spotify,…), Александър " Саша " Галицки (2 милиарда под управление), доктор Ристо Сииласмаа, (f-secure, ръководител на Nokia 2012-2020), Аджай Рамачандран (сред топ 10% фондове по рентабилност в САЩ), както и с присъединяване на доктор Пламен Русев () - вложител и създател на Webit и WIN.

“Селекцията е извънредно диверсифицирана по география в страни с доста положителни индикатори и редица сполучливи милиардни компании (еднорози), както и в най-различни промишлености - хранителна, подвижност, финансова, устойчиви технологии и зелена планета, медии и занимания. Не можеше да желаеме по-добра селекция и систематизиране. ” разяснява доктор. Пламен Русев незабавно след зрелищната гала на Founders Games. “Фактът, че Тим Дрейпър прекара 2 часа с нас и съобщи ясно високото равнище на фирмите е явен сигнал за голямата работа и капацитет на вложенията ни ” продължи той.

Победителите получиха чекове от по €500’000 всеки, с алтернатива след идния Съвет на Директорите на WIN, инвестицията да бъде увеличена до €1 милион на компания.

За да стигнат до този заключителен рунд, фирмите минаха през селекцията и оценката на над 200 интернационалните вложители. Сред тях са такива от EarlyBird, Sequoia Capital, Channel 4 Ventures и стотици други, както и корпоративни вложители от Toyota Ventures, BMW Ventures, Sony Ventures и доста други. Всички те се срещнаха с бизнес моделите им, уникалността на концепциите, компетентността на екипа, финансовата непоклатимост и сполучливото им нахлуване на интернационалните пазари.

Победителите имат нещо общо по сред си - с изключение на, че са сполучливи и бързорастящи, те вършат бъдещето на планетата ни по-устойчиво.

Имената на спечелилите са:

Шведската компания за електрически колела CAKE 0 emission, част от Mobility & Urban Tech верикала. Те се стремят да допринесат за едно общество с нулеви излъчвания:

Към сегашния миг CAKE 0 emission са привлекли общо €68 милиона вложения, а технологията им бе съпоставена по сигурност и резистентност с тази на Volvo.

EcoTree е датска компания част от Cleantech & Smart Energy, която предлага висококачествено, сертифицирано решение за премахване на въглерода, което се изплаща и построява биоразнообразие и стабилно горско стопанство:

Към сегашния миг EcoTree са привлекли общо €12 милиона вложения. Всяка година удвояват своите доходи, като за 2019 са имали $1,5 милиона доходи, за 2020 - $3,9 милиона, а за 2021 приходите са $7,7 милиона.

360VUZ идва от Обединените Арабски Емирства и е част от Media & Entertainment вертикала. Компанията построява хиперсвързан артикул за виртуални телепортации и развлечение на своите консуматори посредством снимане и снабдяване онлайн и по поръчка на 360° видео наличие и интерактивни преживявания. Тяхната задача е да построява екосистемата за VR (виртуална реалност), с цел да се трансфорат в всеобщо преживяване за спортни събития, изяви на авторитетни лица, концерти и други

360VUZ е привлякла общо $20 милиона финансиране към днешна дата, като още $10 милиона кръг ще бъде затворен до седмици (общо $30 милиона). Компанията осъществя доходи за над $3 милиона за 2021, като 2022 се чака приходите да порастнат до над $8 милиона. Компанията е притежател на най-голямата библиотека за 360 градуса видео наличие в света, което й предопределя ослепително бъдеще!

WechselGott GmbH е немска компания, която е част от финансовия вертикал, чиято платформа предлага автоматизирано събиране на потребителски застрахователни и енергийни контракти и обработка посредством разнообразни API.

Компанията е привлякла $6,6 милиона до в този момент и има контракти с най-големите банки в Австрия и Германия, и упоритост за агресия в цяла Европа.

Alver World SA са швейцарска компания, която предлага своите микроводорасли Golden, Diamond и Ruby Chlorella. Те са естествено неутрални на усет и аромат, което ги прави лесни за включване в ежедневните храни.

Компанията е привлякла $6 милиона инвеститорски капитал до в този момент, като следва и идващ кръг. Алвер има патент за най-устойчивия метод за произвеждане на протеин от водорасли, който служи и за свързващ сътрудник при произвеждане на здравословни храни.

Founders Games сътвори показател FG6, който демонстрира, че финалистите за последните 6 години са нараснали привлечения си капитал 6.9 пъти откакто са спечелили Founders Games. Едни от най-успешните образци от предходните надпревари са фирмите WeFarm, Lightyear, TestCard, като някои са нараснали своите оценки и стойност с над 10 пъти.

Инвеститорите в едно от най-успешните IPO-та на БФБ WIN (Webit Investment Network) напълно скоро ще придобият благосъстоятелност в 5-те финалисти, а Webit и световната общественост от вложители и водачи дружно ще работят за технитите бъдещи триумфи за основаване на стойност на вложителите и едно по-добро и стабилно бъдеще.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР