Вече са ясни двамата финалисти на демонстративната надпревара Diriyah Cup,

...
Вече са ясни двамата финалисти на демонстративната надпревара Diriyah Cup,
Коментари Харесай

Финалът на Diriyah Cup е оформен: Фриц надви Нори в драматичен мач и ще спори с Медведев!

Вече са ясни двамата финалисти на демонстративната конкуренция Diriyah Cup, провеждаща се в Саудитска Арабия, откакто по-рано през днешния ден Даниил Медведев надви над Стан Вавринка в поредни сетове, а след това неговия образец последва и Тейлър Фриц, който обаче трябваше да се потруди надалеч повече, с цел да пречупи съпротивата на Камерън Нори. Двамата изиграха изцяло равносилен дуел, само че в решителния дълъг тайбрек американецът се оказа по-стабилният и съумя да се поздрави с крайната победа след 7:6(4) 4:6 [10:6]. 

Още през цялото време на срещата индикаторите на Фриц на начален удар бяха впечатляващи, с което той изцяло лишаваше противника си от благоприятни условия за пробив. Британецът обаче по нищо не отстъпваше на лично подаване и изцяло резонно изходът на откриващия сет бе решен в тайбрек. Там международният №9 сподели качествата си наоколо до мрежата и реализира два минипробива, повеждайки с 5:1 точки, като оттова насетне не срещна усложнения и скоро записа първата част против своето име.

На старта на втория сет обаче американецът изигра най-слабия си сервис гейм в мача, от което представителят на Обединеното кралство неотложно се възползва и осъществя пробив, вкоренен на нула. Последваха изцяло рутинно извоювани подавания от двамата, в които посрещачът не можеше да завоюва повече от една точка на неприятелски сервис и по този начин общият резултат бе подравнен.

В последвалия дълъг тайбрек до 10 точки Фриц и Нори продължиха да бъдат извънредно равностойни, само че в решаващите минути четвъртият подложен в схемата показва по-голяма увереност и след няколко отлични офанзиви от дъното на корта реализира два късни минипробива, които му донесоха и крайния триумф.

The final is set
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР