Вече са известни победителите в 36-ото издание на фестивала на

...
Вече са известни победителите в 36-ото издание на фестивала на
Коментари Харесай

Връчиха наградите на 36-ия фестивал „Златна роза“

Вече са известни спечелилите в 36-ото издание на фестивала на българския игрален филм „ Златна роза “. Копродукцията на България, Франция и Германия „ Ага “ на режисьора Милко Лазаров завоюва огромната премия. Лентата взе и оценките за постановка и операторско майсторство, а филмът получи и наградата на упълномощените публицисти. Това е следващият триумф на лентата, която бе определена да закрие тазгодишното издание на „ Берлинале “

Тази година, за разлика от предходната, нямаше съвпадане на желанията на журито и феновете. Наградата на публиката на фестивала сграбчи продукцията „ Смарт Коледа “ на сценариста и режисьор Мария Веселинова.  Филмът получи и спомагателна премия от журито за истинска концепция за детски филм.

Специалната премия на журито сграбчи " Възвишение " на режисьора Виктор Божинов. Александър Алексиев завоюва премията за най-хубава мъжка роля за присъединяване си във лентата по романа на Милен Русков. Наградата за дебютен пълнометражен филм бе присъдена на „ Ирина “  на режисьора Надежда Косева, която взе премията на Съюза на филмовите дейци.

Журито присъди две награди за най-хубава женска роля. Наградите сграбчиха Мартина Апостолова за присъединяване си в „ Ирина “ и Егле Микулионите за ролята си в копродукцията на Литва, България и Полша " Чудо ". Професор Георги Дюлгеров получи премията за изцяло творчество и във връзка неговата 75 годишнина.

Наградите за поддържащи женска и мъжка функции сграбчиха Ангелина Славова и Димитър Коцев – Шошо  за играта им в „ Живи комини “ на режисьора Радослав Спасов. Лентата получи и премия за истинска музика, която е дело на Веселин Митев. -->
При късометражните филми Голямата премия „ Златна роза “ за най-хубав филм завоюва продукцията „ Гората на Димо “ на режисьора Христо Симеонов. Същата продукция получи и наградата на филмовата рецензия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР