Вече са факт първите от малките електрически автобуси за довеждащ

...
Вече са факт първите от малките електрически автобуси за довеждащ
Коментари Харесай

Представиха най-новите електробуси на столичния градския транспорт

Вече са факт първите от дребните електрически рейсове за довеждащ превоз в част от южните квартали.Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

" Първият от 52 дребни електрически буса, които ще са довеждащ превоз на кв. " Витоша Водноелектрическа централа Симеоново " и " Горна баня " до огромни спирки на градския превоз, към този момент е създаден. Доставките в София ще стартират през ноември и следващата година ще стартираме плана ", написа Фандъкова.

" В София са и първите два електрически буса за новаторския план за градски превоз " по поръчка ". Работим по този пробен план с нашите сътрудници от Софийския университет, Пловдивския университет, Национален институт по метеорология и хидрология и НСОРБ ", добави тя.

" Целта на общината е да даде опция за напредване с градски превоз в квартали, които са гъсто обитаеми, само че без подобаваща пътна инфраструктура. И в това време да употребява електрически бусове с нулеви излъчвания ", изясни тя.

" Тестването, с което ще се дефинират най-удобните за хората направления ще започва през октомври с кварталите " Манастирски ливади – запад " и " Манастирски ливади – изток ", и ще е дружно с жители и гражданските организации по места ", разяснява кметът на София.

" Следващият тестови маршрут ще е в зоната на м. " Гърдова глава ", " Бояна ", ж.к " Бъкстон ", " Павлово " и част от " Красно село ", изясни тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР