Вече разполагаме с изключително мощни, бързи, икономични, най-добрите в света

...
Вече разполагаме с изключително мощни, бързи, икономични, най-добрите в света
Коментари Харесай

Борисов се похвали: БДЖ вече разполага с мощни, бързи, най-добрите в света локомотиви

„ Вече разполагаме с извънредно мощни, бързи, икономични, най-хубавите в света локомотиви. Близо милиард лв. задължения на БДЖ изплатихме за 10 години и продължаваме обновлението на железницата “. Това съобщи министър- ръководителят Бойко Борисов , който прегледа на място новите електрически локомотиви за потребностите на „ БДЖ-Пътнически транспорти “.

У нас към този момент дойдоха 3 от общо 10 броя новопроизведени магистрални локомотиви. Общата им стойност е 55 544 816 лева, като останалите се чакат в страната ни до края на месец май. В цената е включена техническата поддръжка и всички нужни аварийни елементи и консумативи за период от 3 години.

Дружеството е договорило в допълнение доставката на още 5 нови локомотива на стойност 27 166 100,75 лева, които се чака да дойдат до края на годината. Премиерът Борисов се срещна на място с техническите благоприятни условия на новото потомство локомотиви, които разполагат с интернет, видео наблюдаване, системи за сигурност и поддържат заложената от машиниста скорост.

В същото време БДЖ продължава осъществяването на програмата си за преработване на 15 вагона в български фабрики, посредством което подкрепя тяхната активност в изискванията на усложнената пандемична обстановка. Вагоните ще бъдат напълно възобновени, осъвременени, климатизирани и ще обслужват съществени влакове по маршрута сред София-Бургас и София-Варна дружно с новите локомотиви „ Така хората ще пътуват удобно до Варна и Бургас и ще употребяват всички улеснения “, акцентира още Борисов.

Министърът на превоза, осведомителни технологии и известията Росен Желязкова съобщи, че финансовите вложения за железопътната компания през идващите години ще доближат близо половин милиард лв.. „ Новите локомотиви са първата сериозна инвестиция в подновяването на тяговия преносим състав на сдружението от 15 години насам “, добави министър Желязков. Той означи, че за идващия програмен интервал особено внимание ще бъде обърнато на железопътната инфраструктура в Северна България. „ Обновяването на преносимия състав се движи редом и с обновяването на останалата инфраструктура “, съобщи още Желязков. Новите локомотиви са два пъти по-мощни и в това време по- енергийноефективни с към 20 %. Развиват скорост от 160 км/ч - преносим състав, с който БДЖ не разполагаше все още.

Машините са извънредно удобни за машинистите като интериор и метод на ръководство и са пригодени напълно към новите системи за сигурност и надзор при придвижване. Министър-председателят Бойко Борисов прегледа и един от рециклираните вагони, произвеждане на завода в гр. Септември. До края на актуалната година се планува да има 100 такива вагона, като 15 от тях към този момент са в придвижване.

„ Без да предложим качество, не може да желаеме хората да се качват и да пътуват във влаковете. Така стана и с градския превоз в София. Когато станах кмет на София, най-младият тролей беше на 40 и няколко години “, подсети Борисов. Представител на „ Пътнически транспорти “ посочи, че без помощта на страната тази капиталова политика е било невероятно да се осъществя. Той уточни, че рециклираните вагони са извънредно енергоспестяващи, давайки образец с това, че към 40 минути са били нужни за стоплянето на един остарял вагон, до момента в който за тези времето е единствено 12 минути. Същевременно обезпеченият живот на преработвания вагон е 30 години, тъй като е направен от доста здрави детайли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР