Вече работим в район с регистриран първи случай на смъртоносния

...
Вече работим в район с регистриран първи случай на смъртоносния
Коментари Харесай

Наши гурбетчии в Бавария: Смъртоносният вирус вече е при нас

Вече работим в регион с регистриран първи случай на смъртоносния китайски вирус. Това настояват наши гурбетчии в Бавария, представени от 24rodopi.com.

БЛИЦ напомня, че Германия удостовери първи случай на инфектиран от ковид . Случаят е регистриран в провинция Бавария. Новината бе оповестена от Андреас Запф, началник на баварската работа за опазване на здравето.

33-годишен немец от град Щарнберг, който е ситуиран покрай Мюнхен, е бил инфектиран от собствен сътрудник, китайска гражданка, оповестиха от здравното министерство.



Мъжът не е посещавал Китай, само че е бил на образование, ръководено от китайския сътрудник на 21 януари. То се провеждало в офиса на доставчика на автомобилни елементи Webasto в Стокдорф, Бавария. В понеделник (27 януари) вечерта е станало ясно, че към този момент е вирусоносител. Пациентът е изолиран в болница и към този момент е в устойчиво положение.

Запф сподели още, че неотдавна дамата е посетила роднините си в региона на град Ухан, откъдето потегли коронавирусът. Здравните управляващи преглеждат 40 души, които са били в контакт с двамата инфектирани.

Агенция Франс прес отбелязва, че това е първият случай на предаване на вируса от човек на човек в Европа.

До момента минимум 106 души са умряли от ковид в Китай. Потвърдени са повече от 4500 случая, а близо 1000 души са в сериозно положение. Потвърдени случаи има в Съединени американски щати, Канада, Франция, Австралия, Япония, Южна Корея, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Виетнам и Непал. До момента всички умряли са китайски жители.

Новият ковид е инфектиран в инкубационния си интервал, преди да се появят признаци, което затруднява преодоляването му, разясняват китайски представители, представени от BBC. Вирусът може да навлезе в човешкото тяло посредством контакт през лигавицата на окото.

"С новия тип пневмония може да се болестите посредством контакт: в случай че вирусът попадне върху кожата на ръцете ви и в случай че невнимателно разтриете очите си, може да се инфектирате свируса ", оповестява People's Daily.

Новият ковид (CoV) е нов вариант, който не е бил разпознат до момента. Симптомите на инфектиран са тресчица, кашлица, зной и затруднено дишане. В по-тежки случаи инфекцията може да аргументи пневмония, изострен респираторен синдром, бъбречна непълнота и гибел.
Коронавирусите могат да се предават от човек на човек нормално след непосредствен контакт със инфектиран пациент, да вземем за пример в домакинство, работно място или здравен център.

Понеже болестта е ново, няма ваксина за него и може да отнеме няколко години, с цел да бъде създадена такава. Няма характерно лекуване за заболяване, породено от новия ковид. Не се лекува и с антибиотици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР