Вече проведохме първи срещи, в които основният предмет беше форматът,

...
Вече проведохме първи срещи, в които основният предмет беше форматът,
Коментари Харесай

Лена Бориславов, ПП: Спецпрокуратурата и Спецсъда са доказано неефективни

" Вече организирахме първи срещи, в които главният предмет беше форматът, при който да протекат разискванията за избрани политики. Досега организирахме срещи с Демократична България, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, като това, което слушам, е, че има извънредно градивни разисквания и положителна реакция по този формат с присъединяване на специалисти ".

Това показа в изявление за предаването " Директно " по Bulgaria ON AIR юрист Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ".

Тя се въздържа от прогноза по кое време биха могли да приключат диалозите, само че увери, че през идната седмица ще стартират експертните разисквания в съответните сфери.

" Кризите, с които би трябвало да се оправи бъдещето ръководство, са ясни. Няма да вършим компромис с корупцията, а това върви ръка за ръка с една основна промяна в правосъдната система. Но доста би трябвало да се направи и в областта на енергетиката, стопанската система, опазването на здравето ", уточни Бориславова.

Тя за следващ път удостовери позицията на Политическа партия, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се договаря за съдружно съглашение, а във връзка с партия " Възраждане " адв. Бориславова означи, че " нямат нито допирни точки, нито основа, на която да стъпят за договаряния ".

По тематиката с корупцията Лена Бориславова акцентира, че преди всичко би трябвало да бъде възприета политика за нулева приемливост към корупцията.

" Европейският съд е открил, че нашето законодателство не подхожда на европейските наставления за битка с корупцията. Имаме потребност от противопоставяне на корупцията и несправедливостта. Многобройните опити за промени в тази тенденция демонстрират един насъбран опит, на който ние да стъпим и да изберем най-работещите решения. А за какво до момента не се е случила правосъдната промяна – тъй като не е имало политическа воля за тази смяна. Затова ние ще се нагърбим с тази задача ", разяснява юристът от Политическа партия.

Лена Бориславова уточни, че от партията застават зад концепцията за закриване на Спецпрокуратурата и Спецсъда, защото по думите ѝ те са " потвърдено неефективни ".

По адрес на основния прокурор тя изясни, че този орган, който назначава и предлага основния прокурор, би трябвало да може и да го освободи, само че въпреки всичко " има и други ограничения и линии, по които може да се търси отговорност с включването на всички вероятни контролни механизми ".

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР