Вече правителството се готви за предизборна кампания. Първият сигнал е

...
Вече правителството се готви за предизборна кампания. Първият сигнал е
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС за антикризисните мерки: Правителството вече се готви за предизборна кампания

" Вече държавното управление се готви за предизборна акция. Първият сигнал е като предлага сходни, както казахме ние, проинфлационни и неработещи ограничения, а вторият сигнал е появяването на Бойко Рашков ", разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание във връзка оповестените от държавното управление антикризисни ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите й, Рашков е изкочил от нищото и до момента в който в София има разстрели, той още веднъж приказва за " Хемус " и чували. Тя разяснява, че Бойко Рашков изкача постоянно, когато държавното управление има величествен проблем или е в предизборна акция.

Според Тома Биков задачата на оповестените от държавното управление ограничения не е да решат рецесията с инфлацията, а рецесията с ръководството, ръководещото болшинство и актуалното държавно управление. От няколко седмици и даже месеци се разгласяваме за предварителни избори, а ръководещите напряко откриха и предизборната акция, разяснява той. Мерките, които се оферират, са втора стъпка към финансовата рецесия, в името на това да бъде извоювано малко политическо време за това безусловно изразходено, износено след шест месеца ръководство, държавно управление и ръководещо болшинство, съобщи Биков. Той уточни, че държавното управление е оповестило, че ограниченията влизат в действие от 1 юли, само че до тогава има толкоз доста време, че въобще не е ясно коя от тях ще влезе по метода, по който е дефинирана през днешния ден. Затова Биков прикани " българските жители да не се доверяват толкоз леко на хора, които лъжат серийно и без да им мигне окото ".

Деница Сачева разяснява, че нито едно от препоръчаните решения не е контрактувано в Съвета за тристранно съдействие с работодатели и синдикати. Механичното вкарване на добавката към пенсиите жестоко ще изкриви пенсионната система, тъй като не е обвързвана с застрахователен принос, счита тя. По думите й, четворната коалиция е договорила едвам 4% нарастване на пенсиите, никакви 20% няма. Не с обири, а със заеми се финансират вашите " налудни хрумвания ", обърна се тя към министър-председателя. Сачева дефинира показаните през днешния ден ограничения като " популизъм и огромна безнаказаност към бъдещето ".

Делян Добрев разяснява, че от тези ограничения ще станем по-бедни. Тези ограничения само ще напомпат в допълнение инфлацията, разяснява той. По думите му, това държавно управление има два огромни гряха - първият е, че инфлацията у нас е два пъти по-висока от европейската, а вторият са ето тези ограничения.

Томислав Дончев също разяснява, че това са ограничения в поддръжка на инфлацията. Състезанието " заплати, заплащане, цени " ще бъде извоювано от цените, счита той. Според него, макар обявената нулева ставка на Данък добавена стойност, хлябът няма да поевтинее, а по този метод може да се помогне на търговеца. За обезщетенията от 25 стотинки за литър гориво, Дончев разяснява, че в случай че тази мярка бъде приложена, подсигурява безпорядък на бензиностанциите. Мерките са закъснели, само че защото са неприятни и несъответстващи, мисля, че това, че са закъснели, не е необикновен проблем, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР