Вече познавате Мелиса и Емили. Вероятно знаете и това, че

...
Вече познавате Мелиса и Емили. Вероятно знаете и това, че
Коментари Харесай

За избора да бъдеш транссексуален: Историята на Мелиса и Емили

Вече познавате Мелиса и Емили . Вероятно знаете и това, че до доскоро повече от година Мелиса и била Тихомир. Наскоро Vbox7 се срещна с двете девойки, с цел да им насочи предизвикването да ревизират до какъв брой добре се познават една друга. Какво е да си транссексуален в България? Разказват Мелиса и Емили.

За Мелиса пътят към това да се трансформира в жена (в чисто физически аспект) още е в самото начало. За разлика от нея Емили към този момент е такава, нейният транспреход е приключил след по-малко от една година. Оказва се, че при нея преходът, който двете съпоставят с втори пубертет е бил толкоз къс с основателна причина. Още на 12 годишна възраст Емили, която заобикаля да загатва мъжкото си име, получава мощно инфектиране, което нападна мъжките ѝ полови жлези. Това евентуално оказва въздействие и върху по-нататъшното ѝ физическо развиване. Емили споделя пред камерата на Vbox7, че още преди да стартира своята промяна е била извънредно женствена и постоянно са я бъркали за момиче. Това смущавало и нея и близките.

При Мелиса нещата са малко по-различни. Тя е изцяло наясно, че нейният транспреход може да отнеме и до пет години време, поради чисто физически условия и обстоятелството, че до преди година е била културист. Към днешна дата, с цел да реализира своята цел, Мелиса се подлага на редица хормонални лечения и се среща с психолози и психиатри.

Какъв е в реалност животът на транссексуалните в България? Мелиса и Емили споделят, че са общественост от доста малко хора и всекидневно се сблъскват с компликации поради изборите, които са създали. В България няма съответно настоящ закон за транссексуалните. Двете девойки изчакват да мине делото за промяната на пола на Емили, с цел да може тя да стартира умерено работа. За страдание, все още за тях се оказват недостъпни най-различни човешки свободи и права. Мелиса и Емили не могат умерено да пътуват отвън страната. В Румъния да вземем за пример не желаят да пуснат Емили на границата, тъй като по документи тя към момента е мъж. Споделя с болежка, че се е сблъсквала с обиди, насмешки и всевъзможни неприлични оферти от страна на служителите на реда.

Всичко това е единствено част от действителността на хората, които са избрали да живеят живота си отвън общото статукво у нас. Според Мелиса постоянно е по-лесно да критикуваш, вместо да избереш да проявиш схващане към другия. Какво още споделиха двете девойки пред Vbox7 гледайте във видеото горе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР