Вече повече от месец жителите на кв. „Дружба“ се налага

...
Вече повече от месец жителите на кв. „Дружба“ се налага
Коментари Харесай

Квартал „Дружба“ в София се напълни с кърлежи, змии и плъхове


Вече повече от месец жителите на кв. „ Дружба “ се постанова да съжителстват с кърлежи, плъхове и влечуги, които се развъждат неконтролируемо в занемарените тревни площи и изоставени постройки в квартала. Затова се оплакаха жителите в писмо до медиите.
Липсата на задоволителен надзор от здравните управляващи и нехайството на община Искър трансфораха квартала в рисково място за живущите и най-много за децата, които в летните месеци са непрестанно на открито.
Съвсем неотдавна жителите на „ Дружба “ алармираха и за змии, които са плъзнали в междублоковите пространства, както и за десетки случаи на ухапани от кърлежи, поради бездействието на кмета на регион „ Искър “ Ивайло Цеков.
„ Цеков даже не се е задействал да напръска публичните градинки против кърлежи “, разясняват жители в уеб страницата на „ Дружба “ 2.
Най-новите жители на „ Дружба “ обаче, се оказаха плъхове, които се развъждат в безстопанствен частен парцел тъкмо до детската площадка на бл. 14. Майки от квартала постоянно алармират за заплахите, които регионът крие, само че досега няма действителни дейности от страна на общинската администрация.
Кметът на регион „ Искър “ Ивайло Цеков не прави нищо, с цел да се оправи с заплахите, застрашаващи живота и здравето на жителите. Липсата на действителна грижа за проблемите им от ден на ден покачва напрежението в квартала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР