Вече повече от месец 17 български моряци са практически в

...
Вече повече от месец 17 български моряци са практически в
Коментари Харесай

Петко Добрев: Едно предложение до Кирил Петков как да спаси българските моряци

Вече повече от месец 17 български моряци са на практика в плен край Мариупол.

Близките им оповестиха, че питателните им ресурси завършват, а по кораба към този момент има нанесени вреди от обстрелвания.

Сестрата на един от моряците Радка Миланова даже сподели, че българите са държани като жив щит от украинците.

И към този момент повече от месец българските управляващи немогат да спасят нашите сънародници.

Аз не съм експерт по избавителни интервенции в морето. Но си мисля, че българските управляващи могат да спасят моряците посредством избавителна интервенция с хеликоптер, като авансово съгласуват това с украинските и съветските военни.

Питам се за какво не се предприеме такава стъпка?

Тя даже не се разяснява от властта.

Единственият вероятен отговор е неспособност за нейното използване. А повода за тази неспособност може да бъде единствено една – българските моряци се употребяват от украинците като жив щит и нашите управляващи не смеят да си разрешат да изискат въздушен кулоар за тяхното избавление.

Редно е откакто поставяме толкоз грижи и средства за украинските бежанци и украинските военни да не употребяват българските моряци като жив щит.

Защото, отново споделям, в случай че това е правилно, то това е държавен тероризъм по отношение на България. Дай Боже това изказване, че украинските военни ги държат като жив щит да не е правилно.

И да допуснем хипотетично, че украинците поемат уговорката и обезпечат чист въздушен кулоар за избавителна интервенция. Тогава би трябвало да си осигурим и единодушието на Русия за това.

Да, но кой да помоли Путин за това?

Та нали всеки ден сме очевидци по какъв начин българските политици плашат Русия и виждат нейния край, както и този на Путин.

Е, малко са се объркали с плашенето. То е правилно, че тонът и словата са заплашителни, но за гарги, а не за сибирски мечки.

Та да се върнем на въпроса кой може да обезпечи поддръжката на Путин, с цел да спасим нашите сънародници?

Убеден съм, че дипломат Митрофанова може да стори това на часа. Да, само че нали нашите пишман ястреби я изкарват демона на Путин в България. Нашият дипломат в Русия си го прибрахме и той неможе да стори това.

Тогава да се обърнем към някой русофил, който има опция за директна връзка с съветския самовластник.

Има и такива русофили в България, само че ги обвинихме за шпиони. С други думи от хората, които могат както се споделя на момента да изискат единодушието на Путин са сложени от българските управляващи в изолираност.

Но въпреки всичко става въпрос за живота на 17 българи и техните фамилии.

Затова просто като един елементарен българин насочвам зов към Кирил Петков и Румен Радев, в случай че би трябвало да влязат в спор с американското посолство, да наведат глави и изискат от Путин и Зеленски поддръжка за живота на нашите сънародници.

Осигуряването на свободен въздушен кулоар за избавителна интервенция при предпочитание от страна на българските управляващи може да бъде поискано незабавно. Разбира се, това би станало, в случай че нашите управляващи не са също заложници на геополитически ползи.

Накрая ще кажа и следното. Съдбата на моряците ни може при настъпването на трагични условия за тях да се трансформира във фактор, който безусловно за няколко часа да смъкне държавното управление.

При настъпването на такива условия ми се коства, че няма мощ, която да избави днешната власт.

Дори и от боязън за загубване на властта да подхващат резултатни дейности за спасяването на българите оказали се на практика в плен, то при позитивен резултат ще им извиним.

Важното е час по-скоро да си приберем живи и здрави нашите сънародници.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР