Вече повече от година Енджи Касабие разпределя времето си между

...
Вече повече от година Енджи Касабие разпределя времето си между
Коментари Харесай

Енджи Касабие: Мъжът ми много ме ревнува, караме се, ако съм с по-разголена

 Вече повече от година Енджи Касабие разпределя времето си сред грижите по сина си и служебните задължения. Работата й обаче не понижава, а даже в противен случай – сега родената в Ливан диетоложка на звездите уголемява стремително българския си бизнес и й следва да открие личен ресторант.

Репортер на " Уикенд "  се свърза с хубавицата, която знае по какъв начин да вкара всеки във форма, и я разпита за най-новите й професионални провокации. В хода на диалога стана дума и за персоналния й живот – за ревността на брачна половинка й, за фамилните разногласия, за раздялата със силикона в гърдите и за куп други неща.

- Енджи, остана ли ви време за отмора това лято?

- Не. И тази година, както и предходната, няма да остане време за отмора. В края на 2020-а взех решение да пускам план, отнемащ доста време и нерви. В момента работят кухнята и фитнесът. Ресторантът ще отвори до два месеца. В помещение от 700 квадрата на бул. " България " направих кухня и сладкарница със лична пекарна. В страната има хора, които държат на безглутенови и безлактозни храни. В заведението се подготвя също по този начин и доста качествена елементарна храна. Случва се и да готвим дружно с клиентите. Планувала съм да се организират семинари и образования. Това ще бъде моето място, изпълнено с доста живот, позитивна сила, цветя и лози. Направила съм приказно красиво кътче.

- Колко индивида работят за вас?

- В момента 15, само че екипът не е цялостен. Когато отвори и ресторантът, ще назначим и други хора. Още не съм решила по какъв начин ще се споделя. Знам обаче сигурно, че ще избера име, което да е обвързвано с смяната на живота към положително.

- Сама ли развивате бизнеса или разчитате и на помощ?

- Сама не бих могла да се оправя. Съпругът ми Рабих, сестра ми и зетьовете ми са с мен. То си е фамилен бизнес. Всички вършим по този начин, че хората да ни имат доверие, даваме най-хубавото от себе си. Оставаме сърцата си.

- Голяма ли е инвестицията ви?

- В момента въвеждам всичко в новия бизнес. Семейството ми даже ми се кара, че влагам толкоз доста, само че аз откликвам: " Така би трябвало! За какво вършим пари, нали, с цел да ни радват? Искам хората да са щастливи при мен! ".

- А в случай че се неуспехите, в случай че не потръгне?

- Ако не потръгне, още веднъж ще намеря метод да се оправя. Работя ужасно доста и ще се оправя, не се тормозя от загуби. Единствено загубата на човек е значима за мен. Парите няма да си ги нося в гроба.

- Злите езици споделят, че сте била банкрутирала...

- (Смее се.) Не съм. Човек в случай че е банкрутирал, няма да отваря бизнес, който е 10 пъти по-голям от това, което е имал. Това, което аз върша от края на 2020-а, малко хора биха си го разрешили. Причината е, че всички се опасяват от наближаващата четвърта вълна на Кови-19 и възможните нови ограничавания.

- Вие не се притеснявате от това?

- Не се тормозя. Това, което се случва с всички, ще се случи и на Енджи Касабие. Не съм човек, който ще си седи у дома и ще чака да види кой, какво и по какъв начин ще реши за мен. Обичам работата си и желая да оказа помощ на хората да трансформират живота си и в пандемията. И сега готвих за клиенти, които поръчват храна. При нова вълна и ограничавания, ще вършим ястия за у дома.

- В пандемията хората напълняха ли от стрес и обездвижване?

- Да, за жалост, има такива, които излязоха от пандемията като свине. От стрес и обездвижване много напълняха. Хората не помнят, че диетата и свалянето на килограми не значат ограничавания и ограничения или пък фрапантни ограничения за малко време. Човек би трябвало да вземе изцяло решение за здравето и визията си. При нас ще има цялостна грижа за индивида – треньор, психолог, аз в качеството ми на диетолог. По този метод се взема решение съответно казусът.

- Увеличиха ли се пациентите ви?

- Винаги съм имала много пациенти в България и зад граница. Който отслабне при мен, по-късно мъчно се връща към предходните си килограми.  Искам тук да предлагам цялостна услуга на хората.

- Кои по-популярна персона консултирахте неотдавна?

- Имам много известни пациенти от бизнеса и политиката, само че не мога да загатвам имената им без тяхно единодушие. Азис беше при мен и успяхме да го вкараме в добра форма. Спазваше прецизно режима и съумя и да усили мускулна маса посредством тренировки, и да отслабне. Горда съм, че смъкна ужасно доста обиколки. Мисля, че смъкна повече от 5 кг.

- Мислила ли сте да напуснете България и да сте непрекъснато в Ливан?

- Не. Толкова доста обичам България, че не мога да я оставя. Когато съм надалеч, сърцето ми е тук. Не мога да си потегли, без значение, че бизнесът ми другаде е 10 пъти по-голям от българския. Там съм оставила да го управляват сестрите ми.

- Съпругът ви Рабих с изключение на, че ви оказва помощ за бизнеса, какво друго работи?

- Водещ е на предаване в телевизия в Катар, което се излъчва на сезони. Също по този начин е артист и взе участие в много филми. Ходи, снима и още веднъж се връща.

- Карате ли се с мъжа ви? За какво спорите най-често?

- Рабих е по-лежерен и муден, до момента в който аз съм доста прочувствена и експанзивна. При мен нещата би трябвало да стават незабавно, на момента, до момента в който той е толкоз спокоен, че чак... За какво спорим? Рабих доста ме ревнува. Случвало се да се караме, в случай че съм облечена с по-оскъдни облекла, в случай че съм по-разголена.

- Помага ли ви някой за сина ви Раян? Мислите ли и за друго дете?

- Все е към мен детето. Аз и Рабих си го гледаме. Никой не ни оказва помощ, нямаме детегледачка. С мъжа ми бихме се радвали на още едно дете, само че сега имаме толкоз доста задължения, че ще отложим забременяването за един по-късен стадий. Като приключим това, с което сме заети, ще мислим за втора рожба.

- Ще си сложите ли още веднъж силикон в гърдите?

- Не, към този момент не. Махнах този, с който бях. Разкарах и това, което имах в устата. Доверявам се на лекарите, които се грижат за кожата ми. Поддържат ме. Няма да се подлагам на по-сериозни процедури и интервенции.

- Ваш съучастник преди време ви измами с крупна сума пари и ви взе бизнеса. Потърсихте ли му отговорност?

- С този човек съм яла и пила... В живота съм виждала и положително, и неприятно. Не съм осъдила никой. По-голям съд от оня горе няма. Господ си знае работата. Бог раздава правдивост във всяко едно отношение. Слава богу, в никакъв случай не съм спала гладна или жадна. Това е най-голямото благосъстояние за мен.

- След като оня ви измами, виждала ли сте го?

- Не желая даже да споделям, че ме е измамил. Всеки постъпва по този начин, както счита, че е добре за него. Той по този начин е решил да се разделим. Ако го видя, сигурно ще го поздравя. Не тая нищо черно в сърцето си към него. Дори в противен случай, веселя се да е сполучлив. На всеки, който мисли положително другиму, се случват хубави неща.

- Преглътнала сте загубата на парите...

- Парите въобще не са ми значими. Загубата на самия човек е огромна. За мен въпросният беше доста скъп в моя живот. Смятам, че с времето и той ще осъзнае човешката загуба. Аз считам за значими хората, а не материалното.

- Откога разсъждавате по този начин?

- С придвижване на времето чувствам, че полезностите се трансформират. Преди 5-10 години може би щях да се веселя на нова лека кола, дизайнерска чанта или лъскави обувки, до момента в който в този момент ме прави щастлива положителното, което съм съумяла да направя. Сияя като дете, когато съм съумяла да усмихна човек. Не бива да се мисли единствено за пари. Те не са най-важното нещо в живота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР