„Вече повече от два месеца хиляди български граждани протестират за

...
„Вече повече от два месеца хиляди български граждани протестират за
Коментари Харесай

Станишев към Фон дер Лайен: Протестиращите в България очакват ЕС да ги чуе

„ Вече повече от два месеца хиляди български жители стачкуват за тези европейски полезности, за които Вие говорите – за подотчетно държавно управление, за бистрота, за народна власт. Те чакат техният глас да бъде чут в Европейски Съюз и да има реакция. Призовавам Ви за дейности “.

С тези думи водачът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев се обърна през днешния ден към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на спор за положението на Съюза в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел.

В словото си той обърна внимание на обстановката в България и прикани Комисията за безапелационна позиция в подтекста на дебатите за върховенството на закона в Европейски Съюз, европейските полезности и нуждата от отбрана на европейските средства от корупция, неуважение на правовата страна и свободата на медиите в страните-членки.

„ Днес голямото болшинство от европейците изпитват неустановеност и паника за своето бъдеще, за своите приходи, за своята работа. За да бъде чут Вашият апел за повече оптимизъм, са нужни дейности. Чудесно е, че след първичния потрес, включително и с доста дейната роля на социалистите, Европейският съюз взе значими решения за икономическото възобновяване след пандемията. Най-важното и историческо от тях, несъмнено, беше за издаването на общ европейски дълг, с цел да се обезпечат запаси за вложения, и с цел да могат хората и бизнесът да получат действителна поддръжка. Сега жизненоважна е скоростта, с която това ще се осъществя. Орязани бюджети за идващите години не са отговорът и пътят към световно водачество. Повечето от политиките, които са нужни за възобновяване на Европейски Съюз са препоръчани от социалистите от много време. Те изискват използване, с цел да бъде Европа по-социална, по-справедлива, по-демократична “, съобщи още Станишев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР