Вече повече от 7 месеца бомбеният атентат срещу ексглавният прокурор

...
Вече повече от 7 месеца бомбеният атентат срещу ексглавният прокурор
Коментари Харесай

Все още са неизвестни поръчителят и извършителят на бомбения атентат срещу Гешев

Вече повече от 7 месеца бомбеният атентат против ексглавният прокурор Иван Гешев, продължава да тъне в бедност. Припомняме, че на 1 май взривно устройство, задействано от незнайни до този миг лица, избухна край пътя, по който мина бронираната лимузина на тогавашния обвинител №1.

 

Човек от Софийската градска прокуратура, под чийто контрол тече следствието призна, че следствието е замразено, а проверяващите инспектори от Национална следствена служба по този начин и не са съумели да стигнат до уредниците и изпълнителите на мократа поръчка.

 

Официалната версия за мълчанието на двамата наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура по случая с бомбата против Гешев е, че следствието е засекретено по искане на Европол и партньорски полицейски служби. Неофициално обаче се твърди, че от септември насам следствието е стопирано, като следователите не са съумели да открият по безапелационен метод даже метода, по който е задействан гърмежът. Все отново версията, възприета от криминалистите, е, че бомбата е взривена отдалечено като атентаторите са употребявали маркери, посредством които да се ориентират за придвижването на лимузината на Иван Гешев.

 

Взривът, избухнал край пътя на блиндирания автомобил на Гешев на 1 май провокира същинска турбуленция в страната и отприщи лавина от събития и скандални разкрития. На 12 юни Висшият правосъден съвет въпреки всичко съумя да в профил Гешев като основен прокурор, а мястото му краткотрайно беше заето от заместника му и началник на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

 

Според осведомени с следствието по отношение на атентата против Иван Гешев, са разпитани над 70 индивида, като огромна част от тях са от обкръжението на някогашния основен прокурор, а не обвинени лица.

„ Имаше извършени неофициални разпити на няколко престъпно проявени и оперативно забавни лица, само че показанията им не са прикрепени към доказателствения материал “, разкриват осведомени от Национална следствена служба. Сред разпитваните е бил и мистичният израелски специалист, озовал се с тогавашния зам.-директор на Национална следствена служба Ясен Тодоров на мястото на гърмежа. Заради наличието на евреина на мястото на престъплението в прорез с всевъзможни нормативни правила, Ясен Тодоров беше намален в служба през лятото до редови следовател. Тодоров не взе участие и в екипа, проверяващ бомбения атентат против Гешев.

 

„ Формално  следствието не е прекъснато, защото се чакат резултатите от разнообразни типове назначени експертизи. Това обаче е общоприета процедура, употребена от прокурори и следователи за „ заледяване “ на проверяващите дейности “, разкрива полицейски източник.

 

Според думите му някогашният основен прокурор Иван Гешев е твърдял в неофициални диалози с негови сътрудници, че подозира Алексей Петров като уредник на гърмежа. Гешев обаче не е споменавал името на Трактора по време на разпитите си по отношение на избухналата бомба. Алексей Петров беше премахнат от наемен палач на 16 август по време на разходка с рехабилитаторката си и държанка на Витоша. Убийството на някогашния консултант в ДАНС и силов осигурител също е неразкрито до този миг.

 

Няколко дни след изтезанието на Алексей Петров Иван Гешев обществено загатна, че Трактора е обвързван с бомбения атентат против него. „ На нарочна конференция през март демонстрирах проект за отстраняването ми от поста основен прокурор, подготвян от Красимир Каменов – Къро. На 1 май по невиждан метод за страна от Европейски Съюз беше осъществен атентат против мен. Тогава предизвестих, че това е единствено началото.

На 14 май Алексей Петров изиска да се отдръпва. По безапелационен метод отхвърлих безпринципната „ оферта “ да стана дипломат (или прокурор във ВАП) след отправени и документално закани. Скъсах оставката си! “, напомни събитията Гешев.

 

Същевременно преди дни Иван Гешев дефинитивно беше отхвърлен като прокурор с решение на Върховния административен съд. Според тричленния състав на Върховен административен съд Гешев към този момент не има качеството на магистрат и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет вярно е отказала да прегледа настояването му да бъде възобновен като подобен и след това да му бъде гласувана гласувана оставката. Делото беше формирано по тъжба на Гешев против решението на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет от 5 юли, когато кадровиците оставиха без разглеждане писмо на някогашния основен прокурор, в което той искаше категорично да бъде гласувана оставката му от правосъдната система.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Иван Гешев Борислав Сарафов Красимир Каменов – Къро Алексей Петров – Трактора
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР