Вече половин седмица всяка вечер в Габрово има протести. Те

...
Вече половин седмица всяка вечер в Габрово има протести. Те
Коментари Харесай

Габрово, какво всъщност искаш?

Вече половин седмица всяка вечер в Габрово има митинги. Те избухнаха откакто трима роми пребиха продавач в дребен хранителен магазин.
Какво обаче желаят протестиращите в действителност? И имам поради съответно, а не просто ей по този начин, по принцип. Искат правораздаване ли? Виновниците бяха арестувани и то за непрекъснато още след първия митинг т.е. в последна сметка гневът в тази посока свърши работа. Оттук-нататък следва съд – всичко друго би било посока линчуване.
А в действителност арбитър Линч ли желаеме? Всички роми на сапун? Е няма да стане, въпреки че тъкмо дамата на габровския герберски кадър Томислав Дончев - Светлана, пуска едни такива провокативни изявления във Фейсбук профила си: " Габровци желаят да видят града си чист от придошлите роми ". Няколко часа по-късно обаче се усети накъде вървят нещата или мъжът ѝ ѝ сподели накъде могат да идат, та пристигна и това: " С принуждение на насилието не се дава отговор! Тогава, каква е разликата сред едните и другите? Габрово няма потребност от безредици, погроми и кръв ". Но тъкмо това държание в действителност демонстрира от какво би трябвало да недоволстваме.
Циганите се трансфораха в проблем поради такива като Дончев. Той в действителност минава за един от ерудираните в ГЕРБ, само че действително в какво ръководещата партия като държание наподобява на общественото държание на Дончев? Ето това е казусът – просто тези, които ръководят – без значение ГЕРБ или Българска социалистическа партия, да не приказваме Движение за права и свободи, потвърдиха години наред, че няма да стане с тях. И е време да желаеме сметка от тях – не всякога да се залъгваме по последици от политическите провали, какъвто е циганският проблем. Време е да потърсим сметка на провокиралите го – тези, които преднамерено унищожиха образованието, с цел да има една все по-голяма необразована маса, която да лъжат по избори с която да отиват на власт, с цел да крадат. Тези, които унищожиха правораздаването и всеки да е еднакъв пред закона, с цел да могат да са на власт - и да прилапват жилища с тераси като за още един апартамент! Това ни е казусът – казусът на проблемите! Него първо би трябвало да решим - другояче другите проблеми просто ще бъдат притъпявани и след време отново ще се изострят.
И един въпрос най-после – КОЙ сподели на полицията в Габрово да пусне трима души, за които има видеозапис по какъв начин правят закононарушение?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР