Вече почти всяка страна по света изпитва сериозни проблеми с

...
Вече почти всяка страна по света изпитва сериозни проблеми с
Коментари Харесай

Милиони по света страдат от недохранване или от наднормено тегло

Вече съвсем всяка страна по света изпитва съществени проблеми с храненето , провокирани или от невъздържание с храната, водеща до наднормено тегло , или от нейната липса, предизвикваща недохранване , предава Ройтерс.
 
Агенцията цитира обхватно проучване на учени от Глобалния отчет по прехраната , обхванало 140 страни. Специалистите са на мнение, че съществуващите проблеми работят възпиращо върху цялостното развиване на обществото . Те изрекоха мнението, че е нужна всеобхватна смяна, с цел да се отговори на това здравно предизвикателство.
 

Докладът откри, че до момента в който в международен мащаб недохранването на популацията понижава, тези темпове не са задоволителни, с цел да покрият условията на Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации . Една от тях планува до 2030 година да бъдат изкоренени всевъзможни форми на недохранване на планетата.
 
 Guliver/Getty Images

Изследването установи, че над 155 млн. деца под 5-годишна възраст са със занимателен напредък поради недохранване , а при 52 милиона от тях тежестта им е под нормата и не дава отговор на растежа им.

Другата страна на казуса е обвързван със злоупотребата с храна , която визира в световен мащаб хора от всевъзможни възрасти . Докладът установи, че два милиарда от 7-милиардното население на планетата, страдат от затлъстяване или са с наднормено тегло.
 


В Северна Америка една трета от мъжете и дамите страдат от затлъстяване . В международен мащаб минимум 41 млн. деца на възраст под 5 години са с наднормено тегло. В Африка над 10 милиона деца са с наднормено тегло.
 
Средствата, отделяни за оправянето с недохранването , са се нараснали единствено с 2%, с цел да доближат през 2015 година 867 млн. $. Експертите са на мнение, че те би трябвало фрапантно да се усилят и приканват за тяхното повишаване до 70 милиарда $ в интервал от 10 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР