Вече почти година прокуратурата в Добрич продължава да разследва дали

...
Вече почти година прокуратурата в Добрич продължава да разследва дали
Коментари Харесай

Почти година прокуратурата разследва дали селски кмет е бил пребит в офис на ГЕРБ

Вече съвсем година прокуратурата в Добрич продължава да проверява дали кметът на с. Белгун Благомир Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна. Делото към момента е висящо, защото се чака правенето на експертизи, сподели пред Mediapool представителят добричката прокуратура Милена Любенова. Иначе са осъществени всички разпити. Обвинения не са повдигнати.

След изборите

След първите парламентарни избори през април 2021 година, че бил пребит в офиса на ГЕРБ. Той сподели, че е бил извикан там към 3.30 ч. сутринта след парламентарния избор. В офиса били ръководителят на локалния общински съвет Йордан Стоянов и предприемачът Илиян Събев , твърди Станев. Той описа още, че е бил обичай, тъй като го подозирали, че работи за Движение за права и свободи.

" И той, още със сядането: Ела тука, сине майчин, ти за Движение за права и свободи ли работиш? Ти като искаш да бъдеш кмет на мюсюлманите, отивай в Родопите! Защо не поддържа нашата партия? Значи, удари, с ритници, с юмруци, нож, рязаха ми крайници, десния ", описа кметът на с. Белгун.

Изявленията му провокираха плевел скандал, откакто и други общински съветници потвърдиха, че в същата нощ са получили " предложения " да се явят в същия офис.

Председателят на общинския съвет в Каварна отхвърли обвиняванията на Станев. Междувременно няколко съветници желаеха свалянето му от поста. Мнозинството обаче отхвърли предлагането им.

Експертиза

Според осведомени с следствието на побоя чаканата експертиза е от видеонаблюдението на постройката, в която се намира офисът на ГЕРБ. Записите са били конфискувани след формиране на делото.

Това обаче не е единственото експертно умозаключение. Според осведомени по делото е бил конфискуван и запис на заповед, която Станев е заставен да подпише след побоя. С нея поел обвързване да върне пари, които в никакъв случай не е получавал. Върху документа имало кръв от бития. Затова евентуално листът също е бил проучен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР