Вече почти 20 години сме свикнали да пътуваме със самолет,

...
Вече почти 20 години сме свикнали да пътуваме със самолет,
Коментари Харесай

Ще се променят ли изискванията за течности в багажа

Вече съвсем 20 години сме привикнали да пътуваме със аероплан, като съблюдаваме избрани правила за ръчния багаж. Става дума за количеството течности, които можем да носим в него - те могат да са в опаковки от най-много 100 мл.
 Самолет, цигари, полет и за какво има
Защо има " пепелници " в някои самолети

Въпреки възбраната за пушене на борда

Съвсем скоро това може и да се промени. Поне във Англия, където до 2024 година се възнамерява инсталирането на нови високотехнологични 3D скенери, които ще разрешат по-детайлно да се вижда какво има в багажа на пасажерите.

Когато те бъдат поставени, ограничаването за количество течности в опаковка ще се увеличи от 100 мл. на 2 литра. Освен това няма да се постанова да вадим електронните си устройства от багажа, каквото е правилото по летищата сега.
 Снимка 599822

Скенерите, които са сходни на ренгеновите скенери в лечебните заведения, се чака да бъдат конфигурирани по летищата във Англия в идната година. Някои от тях обаче могат да продължат да употребяват досегашните си устройства, което значи, че разпоредбите за течности на тях остават същите.
 Снимка 599823

При всички положения най-добре е пасажерите да ревизират експлицитните ограничения и условия на всяко летище преди полета си, поучават от Военновъздушни сили. А ние подсещаме, че за момента вероятността за отпадане на разпоредбите за течности в ръчния багаж се отнасят само за Англия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР