Вече от няколко години на Netflix не им е чак

...
Вече от няколко години на Netflix не им е чак
Коментари Харесай

Милиардите, които стрийминг платформите харчат

Вече от няколко години на Netflix не им е чак толкоз умерено, тъй като конкуренцията измежду стрийминг платформите стана в действителност яростна.
 Disney+, Netflix и броят клиенти, който имат стрийминг платформите
Войната за клиенти продължава

Disney+ и Netflix са се захапали крепко

HBO Max, Disney+ и Amazon Prime Video да вземем за пример наливат в действителност доста пари в основаването на нови филми и сериали, които да привлекат колкото се може повече платени клиенти. По принцип Netflix са известни с милиардите, които харчат на годишна база за ново наличие, само че се оказва, че към този момент не са единствено те.

От The Hollywood Reporter разбираме, че предходната година е била изключително значима откъм разноски за Amazon Prime Video. От годишния отчет на компанията излиза наяве, че за основаването на ново наличие през 2022 година са похарчили 16.6 милиарда $.
 Снимка 571326

Сума, която е с 28% по-висока от изхарчената през 2021 година, когато разноските са били в размер на 13.0 милиарда $. Като най-големите разноски са били за Thursday Night Football и The Lord of the Rings: The Rings of Power.

За правата да излъчват мачовете по американски футбол от NFL годишно заплащат по над 1 милиард $, до момента в който първият сезон на сериала за " Властелинът на пръстените " им е коствал на 500 милиона $. Като в тези суми не са включени разноските за маркетинг, тъй че сигурно са по-високи.

И в случай че хвърлим едно към на конкуренцията, ще забележим, че упованията на Netflix са да похарчат към 18 милиарда за ново наличие, до момента в който Disney цели 33 милиарда $. Но внушителните 11 милиарда са за спортно наличие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР