Вече от най-различни места чуваме и виждаме, че е напълно

...
Вече от най-различни места чуваме и виждаме, че е напълно
Коментари Харесай

Първият лаптоп без екран открива нова епоха за технологиите

Вече от най-различни места чуваме и виждаме, че е изцяло допустимо в границите на идващите няколко години екраните в сегашния им тип да станат безспорна отживялост. 
 Holoride, Audi, HTC Vive Flow и опцията за VR пакет на задната седалка
Кои модели Audi ще имат VR на задната седалка

Виртуалната действителност влиза в колите

Компания на име Sightful неотдавна пусна първия си артикул и първия по рода си безекранен „ преносим компютър с добавена действителност “, проектиращ върху 100-инчов виртуален екран.

Лаптопът, в случай че въобще можем да го назовем, се споделя Spacetop и съставлява хардуерен дек и клавиатура в цялостен размер с чифт AR очила NReal. 
 Снимка 618891

Очилата проектират компютърен екран непосредствено пред това, което потребителят вижда, като облиците в същото време остават невидими за всеки различен в близост.

Що се отнася до спецификациите, Spacetop работи със Snapdragon 865, комбиниран с графичен процесор Adreno 650, 8GB RAM и 256GB памет, което го слага в същия клас като някои смарт телефони. 
 Снимка 618892

Spacetop е с височина от четири сантиметра, 26 сантиметра широчина, 22 сантиметра дълбочина тежи към кг и половина. 

Sightful явно се стреми към хибриден хитов артикул за работа от най-различни места.
 Снимка 618890

„ Лаптопите са в центъра на нашето всекидневие, само че технологията не е еволюирала изцяло. Междувременно добавената действителност е цялостна с капацитет и обещания, само че занапред ще намира своето приложение за ежедневна приложимост “, споделя Тамир Берлинер, съосновател на Sightful.

Според Берлинер се намираме на ръба на забележителна смяна в парадигмата, през която възприемаме технологиите и персоналния си компютър.
 Всичко, което знаем за представянето на AR/VR очилата на Apple през юни
Apple са подготвени да трансформират всичко през юни

На цената на три смартфона

Засега не знаем какъв брой коства Spacetop, само че знаем, че в началото ще бъдат пуснати единствено 1000 бройки, които ще бъдат раздадени на особено селектирана публика. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР