Вече осем души станаха жертва на анормалните горещини в Европа.

...
Вече осем души станаха жертва на анормалните горещини в Европа.
Коментари Харесай

Кошмар: Европейци мрат един след друг от страшни аномалии СНИМКИ

Вече осем души станаха жертва на анормалните горещини в Европа. На някои места локални хора описват, че безусловно е невероятно да се диша - нито през деня, нито нощем.

Хората със слаби сърца просто не устоят на този пъкъл, предават локалните медии във Франция, Германия и даже Холандия, където температурите рядко се повишават над рамките.

На доста места температурите надвишават 40 градуса, в някои страни такива стойности на термометъра са регистрирани за първи път в историята им.



По всичко проличава, че това е пределъг. Рекордните плюс 42 и Европа е като врящ котел.

Вече ви разказахме и по какъв начин на фотоси от Космоса целият контитент е обагрен в жълто, алено и оранжево.



Няколко страни се трансфораха в горещи точки и да се намираш там е смъртоносно и рисково.

В Германия от сушата и горещините се възпламениха гори, тук-там огънят плъзва рисково покрай полигони, където се пазят тонове муниции.

В Източна Германия са спрени атомните реактори, те са се нагорещили до сериозната точка, само че и няма опция за тяхното изстудяване, тъй като са пресъхнали намиращите се наоколо водоизточници.

Една след друга стопират и електростанциите във Франция, което пък докара до внезапно повдигане на цените на тока.

В Испания, Италия, Австрия даже и през нощта няма изстудяване и точно там са първите жертви на нечовешките жеги.

"Всичко ме боли. Опитвам да пия три литра вода дневно, с цел да не припадна, мажа се с крем срещу изгаряне, само че без никакъв резултат - цялата изгорях ", споделя туристката от Портогалия Патриция, представена от локалните медии.

Заради целият този пъкъл колите застиват в тунелите, в рейсовете отхвърлят климатиците, а вентилаторите и ветрилата са най-търсените артикули. Изкупени са съвсем на всякъде, а когато ги има, туристи щурмуват магазините като средновековна цитадела.

"Не спирам климатика у дома, той работи непрекъснато, другояче ще загинем ", споделя и жителка на Германия.



Да се прекарва в офисите повече време в тази обстановка, е задача невъзможна. А местата в басейните просто са като злато, искащите да се разхладят са хиляди и множеството от тях не могат да се докопат даже до прага на аквапарка.

Жега е даже във Англия. Англичаните захвърлиха скрупулите и облеклата в опитите си да се разхладят най-малко малко. В обществените мрежи към този момент се появиха препоръки към хората да си взимат хавлия и бански, несъмнено, на смешка, само че напълно не е до смешки на тези, които пътуват с метрото. Там е същински пъкъл и зной като в сауна.

За да се спасят от жегите, европейците измислят най-невероятни способи. Кремове срещу изгаряне, бутилки с вода, чадъри - всичко това към този момент е неефикасно.

За да избегнат топлинен удар, в Белгия оферират хората да нощуват в хладилната камера на супермаркета.

А холандските публицисти охлаждат измъчените си фенове, показвайки зимни фрагменти.

Учените с цялостна мощ заговориха за необратимите промени на климата. Невижданите до момента горещини в Скандинавя, разтопените като сладолед Алпи и други аномалии - това не е нищо друго, с изключение на разследване от световното стопляне и опустошения, породени от активността на хората.



"Имаме напълно малко време, с цел да спасим планетата. Човечеството изхвърля въглероден газ в атмосферата и в този момент не закъсняват резултатите - вижте единствено какво се случва това лято. Глобалното стопляне към този момент е реалност ", твърди ученият метеоролог Даниел Кронг.

Горещини и преди са нажежавали европа, само че такова време, каквото е в този момент, е особено за напълно други климатични пояси. Например за Сахара или страните от Персийския залив. Бъдещето е още по-мрачно, както настояват метеоролозите - температурите ще не престават да порастват.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР