Вече окончателно стана ясно, че Тодор Неделев няма никакво намерение

...
Вече окончателно стана ясно, че Тодор Неделев няма никакво намерение
Коментари Харесай

Ужасно талантлив, но страхлив и без амбиции

Вече дефинитивно стана ясно, че Тодор Неделев няма никакво желание да нарушава комфорта си. Дори и в случай че му се отваря опция за професионално развиване. Футболистът сякаш изпада в смут, когато се заприказва за негов трансфер. Поне по този начин излиза от дейностите му. Всеки път едно и също. Напише ли някоя медия, че Ботев Пд може да го продаде, футболистът стремително реагира.

Очевидно към този момент усеща желанието на управлението и бърза да изрази безапелационната си позиция, с цел да може изобщо да не си помислят да го трансферират. Въпросът е каква е повода Неделев да се е вкопчил в Ботев като удавник за сламка. Ясно е, че от една страна е любовта и привързаността към известния пловдивски клуб. Но дали е единствено това? Страх ли го е да предприеме нова крачка в професионалното си развиване? Няма никакъв смисъл да разясняваме качествата му на терена, защото класата му е безспорна.

Не може обаче да кажем, че Неделев има корав темперамент и задоволително воля. Очевидно той избира сигурността пред риска и предизвикването. Една от повода да се провали в Германия е мекушавия му темперамент и неналичието на задоволително упоритост за развиване.

През годините Неделев напълно е разчитал на гения си и сигурно не си е давал доста напън.

Въпросът е задоволителни ли са условията към него в Ботев? Каквото и да направи в Пловдив, го носят на ръце. Все ще е повече от останалите. Просто, тъй като е талантлив. Не е ясно дали футболистът схваща, че от дълго време е достигнал тавана си на развиване в Ботев.

Може и да е наясно, само че в Пловдив се усеща удобно. Заобиколен е с другари, почитателите го боготворят и условията го удовлетворяват. Не играе напрегнат, защото няма напън да е първенец или наложително да взе участие в Лига Европа. Ако вземе някоя Купа, добре пристигнало. Ако пък не успее - животът продължава.

Не може да съдим Неделев за избора, който прави. Защото всеки има право да взима решенията за бъдещето си.

Може да кажем обаче, че Неделев е извънредно надарен, само че колеблив и без упоритости.

Само по този метод може да си разбираем отхвърли му да играе в ЦСКА, Левски или Лудогорец.

Разбира се, без да подценяваме Ботев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР