Вече официално - няма да има редовно правителство в рамките

...
Вече официално - няма да има редовно правителство в рамките
Коментари Харесай

Провал и на третия мандат: ИТН се срещна с БСП, за да откаже подкрепа

Вече публично - няма да има постоянно държавно управление в границите на 46-ия парламент. И третият мандат претърпя неуспех след 6-минутна среща сред носителя Българска социалистическа партия с " ИТН ", които изрично отхвърлиха поддръжка.

Кога тъкмо левицата ще върне досието, тъй че бюджетът да може да бъде обновен от Народното събрание, ще бъде решено на следващия ден.

Последната среща за третия мандат стартира със забавяне и предварителна настройка за неуспех.

" Да завършваме този диалог, с цел да можем и ние да вземем дефинитивно решение, от което зависят значими събития в страната. Ние сме водени от отговорността за непоклатимост ", прикани Корнелия Нинова минути преди нейното начало.

" Още първоначално декларирахме че ще предложим кабинет и в случай че не бъдем подкрепени от протестни партии, отиваме на избори. Няма да ви подкрепим. В идващия парламент ще създадем огромната смяна ", сподели Тошко Йорданов.

Така шест минути по-късно срещата завърши, а с нея и договарянията за мандата на Българска социалистическа партия. Изненадани от проваления разговор нямаше.

" Това беше един мъртвороден мандат, първоначално обаче имаше опция и би трябвало да е урок за всички за идващия път за малко повече примирение ", съобщи Иво Мирчев от " Демократична България ".

" Предупредихме, че третият мандат е вероятен, единствено в случай че има предварителни диалози, единодушие и взаимни отстъпки от обединенията на смяната. Отговорността е на носителите на мандата за неуспеха и на първия, и на третия мандат ", сподели Мая Манолова.

На днешния ексклузивен председателски съвет политическите сили не се схванаха и за датата на президентския избор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР