Вече официално НАП признава, че от сървъра ѝ са изтекли

...
Вече официално НАП признава, че от сървъра ѝ са изтекли
Коментари Харесай

Борисов за НАП: И на ЦРУ файловете отвориха

Вече публично Национална агенция за приходите признава, че от сървъра ѝ са изтекли данните на към 4 милиона живи български жители и на към милион и 100 хиляди умряли лица.

Подготвя се особено мобилно приложение, през което след въвеждане на ЕГН ще можем да разберем какви наши данни са компрометирани – от годишни данъчни и осигурителни заявления, информации за приходи, здравни вноски и актове за административни решения.
Национална агенция за приходите приготвя приложение за инспекция на изтекли персонални данни Комисията за отбрана на персоналните данни стартира произвеждане в приходната организация
Премиерът Бойко Борисов разяснява сбито признанието на приходната организация, че системите ѝ не са тествани за външна накърнимост: „ На Централно разузнавателно управление на САЩ файловете отвориха, на Централно разузнавателно управление на САЩ, където едва ли някой може да ги упрекна, че не са си ги защитили, там проникнаха. Путин и Обама разпоредиха на тежните служби от преди 2-3 години, техните служби минаха на механични пишещи машини – чък, чък, чък. Това е, те са фактически вълшебници.... Тези, тъй като са гении в своята активност, желаят да покажат пред другите какъв брой са по-добри и къде да се покажат – като хакнат някоя от значимите системи”.

Кибератаката против Национална агенция за приходите Горанов: Директорът на Национална агенция за приходите е в заплатен отпуск, надали си изкарва добре Михаил Константинов: Не е прониквано в архива на Национална агенция за приходите, пробивът е левашки Светлин Наков: Файлът, уличаващ хакера Кристиян, най-вероятно е бил подправен Защитата на Кристиян: Да смъкват обвиняванията, в случай че желаят и той да търси хакера на Национална агенция за приходите Изтеклите от Национална агенция за приходите данни на българите може да костват 200 млн. $ на черния пазар От Национална агенция за приходите признаха – не са правили проби за накърнимост на системите си Обвиняемият за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите излиза от ареста Правят одит на осведомителните системи на Национална агенция за приходите НАП приготвя приложение за инспекция на изтекли персонални данни Експерт: " Плячката " от сървърите на Национална агенция за приходите може да коства повече от 0 млн. Адвокат на обвинявания хакер: Цяла нощ са го карали да признае за офанзивата против Национална агенция за приходите Експерт по киберсигурност: Хакерските офанзиви занапред ще стават по-сериозни От обществените мрежи: Национална агенция за приходите значи - " Нямаме Антихакерска Програма " Арест и обвиняване поради невижданата хакерска атака (ОБЗОР) Венцислав Караджов: Национална агенция за приходите ще осведоми засегнатите от хакерската офанзива Работодателят на арестувания хакер не има вяра той да е обвързван с офанзивата против Национална агенция за приходите Специалист: И преди година имаше обещания, че държавните данни ще се пазят по-добре Обвиниха арестувания за хакерската атака против Национална агенция за приходите Арестуваният за хакерската атака против Национална агенция за приходите преди 2 години хакнал и МОН Борисов за арестувания хакер: Такива ИТ вълшебници би трябвало да работят за страната
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР