Вече няма съмнения, че бъдещето е в електрическите автомобили. Мнозина

...
Вече няма съмнения, че бъдещето е в електрическите автомобили. Мнозина
Коментари Харесай

Най-евтината електрическа кола за града

Вече няма подозрения, че бъдещето е в електрическите коли. Мнозина от нас биха ги предпочели пред всички останалите други възможности на бензин и дизел, само че постоянно високата им цена ни обърква проектите.

Но следва всеобщото произвеждане на наличен електромобил, освен това на цена, за каквато до момента не сме чували. С едно конкретизиране обаче - той е дребен, двуместен и е подобаващ за напредване единствено в града.

Става въпрос за модела Squad на основаната в Амстердам стартъп компания Squad Mobility.

Колата наподобява на такава за голф, висока е 1.6 м и е дълга два метра. Оборудвана е със слънчев панел и акумулатори на покрива, които се зареждат с директна слънчева сила. По този метод тя може да измине до 20 километра дневно. Но производителите оферират и портативна, сменяема батерия.

Моделът е с автоматизирана скоростна кутия и подвига до 45 км/ч. Идеален е за ежедневните ни пътувания до офиса, магазина или където и да е в града.
 Tesla, Audi, Porsche и кои са най-бързите електрически коли в света
Кои са най-бързите електрически автомобили в света

Хиляди конски сили и най-малко няколко електромотора в основата на тези планове

Цената на Squad ще е 5 750 евро и би трябвало да излезе на пазара в края на 2022 година Но от Squad Mobility към този момент одобряват поръчки на, стига да се намираме в Европа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР