Вече няма никакво съмнение, че електромобилите са бъдещето, особено на

...
Вече няма никакво съмнение, че електромобилите са бъдещето, особено на
Коментари Харесай

И Citroen с предложение за автономен градски транспорт

Вече няма никакво подозрение, че електрическите автомобили са бъдещето , изключително на фона на всички забрани за произвеждане на коли с мотори с вътрешно горене, които се възнамеряват. Има обаче и един различен вид возила, за които чуваме все по-често.
 Малага, Испания и първият самостоятелен рейс в Европа
Първият самостоятелен рейс в Европа

Автобусът към този момент обикаля улиците и взима “решения ” самичък

Автономните транспортни средства ни наподобяват като излезли от някои научнофантастичен филм, само че в действителност към този момент намират действителното си приложение. А проектите за тях са в действителност обещаващи. Сега към този бранш прибавяме и нов състезател - Citroen, които неотдавна показаха Skate .

Френският авто производител към този момент също може да се похвали с самостоятелен транспорт за публично прилагане. При него забавното е, че имаме три взаимозаменяеми " шушулки ", които могат да се сменят единствено за 10 секунди. Така при отварянето на вратите можем се озовем в хотелско лоби или пък в зала за тренировки.

Citroen Skate Autonomous Platform Breaks All The Rules
— Engin Dikmen (@gezgintrk)
Citroеn Skate е планиран да се движи на специфична платформа и има всепосочни колела Eagle 360 ​​и сферични гуми Goodyear, които му разрешават да се движи във всяка посока. Оборудван е и с хидравлично окачване за оптимален комфорт на пасажерите.

Автономното напредване е поверено на система, създадена от компанията - Autonomous Mobility Vision. Тя работи посредством радари и LiDAR датчици, които регистрират други коли, пешеходци или велосипедисти на пътя.

Системата за напредване из града включва и станции за автоматизирано зареждане, с помощта на които Citroеn Skate може да работи съвсем непрестанно. Е, минусът за мнозина спрямо други сходни хрумвания сигурно е скоростта на напредване, която е едвам до 25 км/ч , предава Daily Mail.

RevistaMotor:

El Skate es una idea desarrollada por Citroën y otras dos compañías: se trata de una plataforma con diferentes cabinas que pueden intercambiarse según el uso que se necesite
— DIRECTORIO DIGITAL 7DEAGOSTO.COM.CO (@dir7deagosto)
Засега има три утвърдени дизайна и функционалности на кабинките за самостоятелен превоз . Единият вид е оборудван с апарат за извършения Pullman Power Fitness Pod, който ни дава опция да се пораздвижим, до момента в който стигнем до мечтаната дестинация.

Разполагаме и с цифров треньор, който да ни наставлява, а зад тъмните стъкла никой няма да ни види какви ги вършим. Още по-хубавото е, че с силата, която произвеждаме, подкрепяме задвижването на кабинката.

Ако не желаеме да се потим, а да си починем след дългия работен ден, то най-вероятно ще изберем Sofitel En Voyage Pod. Голям що се касае за трима пасажери, в него можем да се потопим в разкош като на хотелско лоби.

3개의 '팟(POD)' 달린 시트로엥의 자율 전기 자동차 VIDEO:French car firm Citroën unveils revolutionary Skate self-driving vehicle which...
— Ki Chul, Hwang (@conpaper)
Кадифена тапицерия, дървени детайли, влажен бар, озвучителна система, LED осветяване, екран за вести и видеоразговори - сигурно няма да ни е проблем, че се движим по-бавно, даже в противен случай. Помислено е и за странично поделение, в които да съхраняваме багажа си, с цел да не ни пречи.

Третият тип кабинка е City Provider и е предопределена за по-широка приложимост като публичен превоз . Тук дизайнът е по-изчистен, обезпечен е достъп с инвалидна количка, побира до петима пасажери, като има и открита част. На покрива има живи растения, а вътре пасажерите могат да заредят мобилните си устройства, както и да наблюдават на интерактивни екрани къде се намират и къде отиват.
 Yara Birkeland - първият изцяло самостоятелен товарен транспортен съд без екипаж и задвижван на ток
Първият товарен транспортен съд без екипаж идва напълно скоро

Стъпка в вярната посока

Идеята за самостоятелно напредване на ток в града несъмнено ни подхожда и считаме, че имат своето място в близкото бъдеще. Но има още да се работи по въпроса, с цел да се усъвършенства рентабилността на този вид превоз. Пък надяваме се някой ден да го забележим и по нашите улици.

Citroën dévoile aujourd'hui une autonome digne de Star Trek: une capsule sur un skate. "Pour ce projet, nous ne sommes pas partis d'une voiture, mais d'un robot " précisent les ingénieurs.
— L'Obs (@lobs)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР