Вече няма морални граници, които да възспрат Русия да унищожи

...
Вече няма морални граници, които да възспрат Русия да унищожи
Коментари Харесай

Медведев: Вече нищо не спира Русия да унищожи подводните комуникационни кабели на врага

Вече няма " морални граници ", които да възспрат Русия да унищожи подводните информационни кабели на враговете си. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10762
Той аргументира думите си със  " съучастничеството " на Запада във гърмежите на газопроводите " Северен поток ".

Коментара си Медведев направи в формалния си канал в приложението " Телеграм ".

В медиите в Съединени американски щати се появи информация, че Вашингтон е знаел за украински скрит план за взривяване на газопроводите. От своя страна Киев отхвърля да стои зад саботажа.

На 26 септември предходната година няколко необясними подводни експлозии раздраха газопроводите  " Северен поток 1 " и новоизградения " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания, като и съгласно двете страни те са били умишлени. Все още обаче не е открито кой е причинителят. Двете страни и Германия проверяват случая.

Руското външно министерство упрекна и трите страни в умишлено закъснение и в опит да прикрият кой стои зад офанзивата.

Вестник Washington Post заяви, базирайки се на изтекла информация, оповестена онлайн, че Централно разузнавателно управление на САЩ е научило предишния юни посредством европейска шпионска организация, че екип от украински специфични елементи от шест души има намерение да взриви тръбопроводите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР