Вече няма милиардер на планетата със състояние от над 200

...
Вече няма милиардер на планетата със състояние от над 200
Коментари Харесай

Клубът на милиардерите със състояние от над $200 милиарда се разпадна

Вече няма милиардер на планетата със положение от над 200 милиарда $. Последният паралия от клуба на милиардерите със положение от над 200 милиарда $ беше Илън Мъск, само че и неговото благосъстоянието се стопи с 13,3 милиарда $ тази седмица.

Според калкулации на Bloomberg положението на Мъск в този момент възлиза на 198,6 милиарда $.

Акциите на " Тесла " паднаха за четвърти следващ ден фона на огромния спад на фондовите пазари по целия свят. Въпреки това основният изпълнителен шеф на " Тесла " към момента е най-богатият човек в света съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg.

Само от началото на 2022 година благосъстоянието на Мъск се е стопило със 71,7 милиарда $.

Богатството на милиардера доближи връх от 340,4 милиарда $ през ноември, когато акциите на Tesla бяха на рекордни цени. Дни по-късно той попита своите почитатели в Twitter дали би трябвало да продаде част от своя дял в " Тесла ", което провокира

внезапен спад в акциите на компанията, който изтри 35 милиарда $ от благосъстоянието му за един ден - невиждана сума.

Все отново той предприе поредност от продажби на акции на стойност над 16 милиарда $ и също така подари 5,7 милиарда $ акции за щедрост.

Основателят на " Амазон " Джеф Безос е другият милиардер, чието благосъстояние в миналото е надхвърляло границата от 200 милиарда $, като това се случи за първи път през април, написа money.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР